ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ: Το ‘βλεπε να έρχεται ο Σαμαράς

Ο πρώην πρωθυπουργός είχε επισημάνει ότι με τις διερευνητικές οι Τούρκοι, εκτός του ότι θα απαλλαγούν από τον κίνδυνο των κυρώσεων, θα έβαζαν κι άλλα θέματα στην ατζέντα τους, με κυριότερο τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκη

Είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να κατηγορηθεί κάποιος ότι κομίζει γλαύκας εις Αθήνας, λέγοντας πως όσα εξελίσσονται στα ελληνοτουρκικά είχαν προβλεφθεί μέχρι κεραίας από τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και μάλιστα όχι μία φορά.

Η πιο πρόσφατη ήταν στις 24 Ιανουαρίου στη συνέντευξη που παραχώρησε στην «Καθημερινή». Εκεί ο Μεσσήνιος πολιτικός εξηγούσε το γιατί οι διερευνητικές ακυρώνουν κάθε συζήτηση για κυρώσεις κατά της Τουρκίας, αλλά ταυτόχρονα επεσήμανε τον κίνδυνο να συρθεί η Ελλάδα στη Χάγη υπογράφοντας συνυποσχετικό με την Τουρκία και αποδεχόμενη ουσιαστικά την επίλυση των διαφορών μας «όχι όπως προβλέπει το διεθνές δίκαιο, αλλά όπως θέλει η Τουρκία».

«Mε πειρατές δεν κάνεις διάλογο», είχε πει χαρακτηριστικά o Αντ. Σαμαράς.

Είχε προηγηθεί η συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου της Ν.Δ. στα «ΝΕΑ», τον Ιούνιο του 2020, όπου μία ημέρα μετά από την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε τότε ο Κυρ. Μητσοτάκης με τον Ταγίπ Ερντογάν ο Αντώνης Σαμαράς πρωτοέκανε λόγο για «πειρατές», επιχειρηματολογώντας ότι δεν μπορεί η Ελλάδα να κάνει διάλογο με μία χώρα που «κοντεύει να “γκριζάρει” το μισό Αιγαίο».

Στη συνέντευξή του ο πρώην πρωθυπουργός είχε επισημάνει ότι με τις διερευνητικές οι Τούρκοι, εκτός του ότι θα απαλλαγούν από τον κίνδυνο των κυρώσεων –που με τη δυσμενή οικονομική τους κατάσταση θα τους οδηγούσαν στα βράχια–, θα έβαζαν κι άλλα θέματα στην ατζέντα τους, με κυριότερο τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

Όσα είπε στη συνέντευξή του, επαληθεύτηκαν πλήρως από τις εξελίξεις των τελευταίων 45 ημερών. Μπορεί ο Αντώνης Σαμαράς να δυσαρέστησε την κυβέρνηση, με την ανοιχτή αντίθεσή του στην εξωτερική πολιτική της, αλλά για μια ακόμη φορά οι πολίτες διαπίστωσαν ότι βλέπει μπροστά και προτείνει λύσεις, προσπαθώντας να αφυπνίσει την κυβέρνηση από μια πολιτική που δεν οδηγεί πουθενά.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα