Φαν’τ Σιπ: Προπονητής ή υπάλληλος;

Αν ο Τζον Φαν Σιπ ήταν ένας σοβαρός προπονητής (και όχι γυρολόγος) και σεβόταν τους ποδοσφαιριστές του, δεν θα ανακοίνωνε από τα κανάλια την αποπομπή του Δημήτρη Σιόβα από την Εθνική ομάδα.

Όμως, ο Ολλανδός προπονητής προτιμά να κάνει τον καλό στη διοίκηση της ΕΠΟ και στον Γραμμένο, για να εξασφαλίζει κάθε μήνα τον μισθό του κερδίζοντας (με χίλια ζόρια) εθνικές ομάδες όπως το Κόσοβο ή τη Μάλτα.

Από τη στιγμή που ο Ολλανδός δεν σέβεται τον εαυτό του, δεν μπορεί να σεβαστεί και τους παίκτες που καλεί στην Εθνική ομάδα, κατά συνέπεια μάλλον καλό έκανε στον Σιόβα, όπως και στον Μανωλά, αλλά και στον Παπασταθόπουλο τους οποίους συνεχίζει να μην καλεί στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επειδή πρωτοστάτησαν στην απομάκρυνση του Άγγελου Αναστασιάδη.

Ο Φαν Σιπ δεν έχει τοποθετηθεί επισήμως και δεν έχει διευκρινίσει τους λόγους για τους οποίους δεν καλεί στην Εθνική τον Μανωλά και τον Παπασταθόπουλο.  Απλά, δεν τους καλεί. Κατά σύμπτωση, από το περιβάλλον της Ομοσπονδίας είχε διαρρεύσει μετά το επεισόδιο με τον Αναστασιάδη στον αγώνα με την Αρμενία στο ΟΑΚΑ (τον Ιούνιο του 2019) πως ο Μανωλάς με τον Παπασταθόπουλο θα μπουν στο «ψυγείο», ενώ ο (πρώην) ομοσπονδιακός προπονητής θα πάει σπίτι του. Όπως κι έγινε…

Ο Φαν Σιπ δεν μας εξήγησε ποτέ τους λόγους αποκλεισμού του καλύτερου (σήμερα) αμυντικού δίδυμου της χώρας, που μάλιστα παίζει σε Νάπολι και σε Άρσεναλ, και όχι στη Βίλεμ απ’ όπου ο Ολλανδός προπονητής ψάχνει να βρει κάναν ομογενή για να φέρει στην Εθνική Ελλάδος.

Το «λάθος» του Σιόβα ήταν πως θεωρήθηκε ότι έκανε κριτική στον Φαν Σιπ επειδή άφησε να εννοηθεί ότι κακώς δεν καλείται ο Μανωλάς. Στην ΕΠΟ, μόλις ακούνε για Μανωλά… βγάζουν σπυριά. Οπότε έπεσε το σύρμα και «τέλειωσε» ο Σιόβας παρά το γεγονός ότι ένα 24ωρο μετά τις αρχικές δηλώσεις του (που θεωρήθηκαν παρέμβαση στο έργο του Φαν Σιπ από τους καλοθελητές) έσπευσε να τις διαψεύσει και να διευκρινίσει ότι δεν είχε σκοπό να κρίνει το έργο του προπονητή. Μάταια όμως.

Το κονγκλάβιο της Εθνικής είχε αποφασίσει να τον καθαιρέσει από την Εθνική.

Το θλιβερό της όλης υπόθεσης δεν είναι η μεθόδευση εκ μέρους της ΕΠΟ και του Ολλανδού προπονητή. Αλλά, ότι ο Φαν Σιπ αντί σιωπηρά να αποκλείσει τον παίκτη και να τον βάλει στο «ψυγείο» προτίμησε να το κάνει δημόσια με εμφάνισή του στο κανάλι του Ιβάν Σαββίδη

Θλιβερό από κάθε άποψη. Όπως είναι και το ύφος του Φαν Σιπ ακόμη κι όταν κερδίζει ή παίρνει κάναν βαθμό από ομαδούλες της σειράς του τρίτου γκρουπ δυναμικότητας της Ευρώπης, σαν τη Σλοβενία…

Αν θυμηθεί  κανείς  τα περιστατικά, θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο  Φαν Σιπ εμφανίστηκε στο Open μόνο και μόνο για να ανακοινώσει την αποπομπή του Σιόβα από την Εθνική ομάδα. Διότι άλλο λόγο δεν εξυπηρετούσε η παρουσία του. Κάτι σαν… διάγγελμα.

Στις 6 Σεπτέμβρη ο Σιόβας έκανε τις επίμαχες δηλώσεις, και στις 7 Σεπτέμβρη έκανε διορθωτική ανακοίνωση. Όμως στις 20 Σεπτέμβρη ο ομοσπονδιακός προπονητής πήγε στο κανάλι του Σαββίδη και ανακοίνωσε την απόφασή του.

Δηλαδή, ο Φαν Σιπ το… έβγαλε το πόρισμα και αντί να το κρατήσει για τον εαυτό του, θεώρησε σωστό να το βγάλει προς τα έξω για να εκθέσει –όπως πίστευε– τον Σιόβα. Και περίμενε πότε θα τον καλούσαν από το Open για να ανακοινώσει την απόφασή του…

Φυσικά, ο Έλληνας διεθνής είχε μυριστεί τη δουλειά. Απλά δεν περίμενε ότι το έργο θα παιζόταν όπως παίχτηκε.

Για να το τελειώσουμε…

Ο Σιόβας και ο κάθε Σιόβας έχουν δικαίωμα να λένε ό,τι θέλουν, εκτός αν ζούμε σε εποχή ποδοσφαιρικής δικτατορίας και δεν το γνωρίζουμε. Ο  Έλληνας αμυντικός «χτύπησε» όμως στην αχίλλειο πτέρνα την ΕΠΟ, λέγοντας ότι ο Μανωλάς με τον Παπασταθόπουλο πρέπει να γυρίσουν στην Εθνική ομάδα. Αυτά δεν συγχωρούνται στην Ομοσπονδία… όταν μάλιστα έχουν προηγηθεί όσα προηγήθηκαν με τους δύο παίκτες.

Ο Φαν Σιπ έπραξε ό,τι ήθελε η ΕΠΟ στη συγκεκριμένη περίπτωση. Με δεδομένο όσα είχαν προηγηθεί με Μανωλά και Παπασταθόπουλο, πήρε μια απόφαση που βασιζόταν στις επιθυμίες των παραγόντων της ΕΠΟ. Ή μαζί μας ή με τους παίκτες!  Αν καλούσε ξανά τον Σιόβα, θα ήταν σαν να άνοιγε την πόρτα στον Μανωλά και στον Παπασταθόπουλο, οπότε προτίμησε να την κλείσει και στους… τρεις και να συνεχίσει να παίρνει τον μισθό του, αποδεικνύοντας ότι μπορεί να είναι ένας καλός υπάλληλος, αλλά δεν θα γίνει ποτέ ένας καλός προπονητής.

Δεν υπήρξε άλλοτε ποτέ τέτοιος…

 

Δεν τα ’βαψε μαύρα ο Σιόβας

Ο Δημήτρης Σιόβας προτίμησε να μην τοποθετηθεί στην απόφαση του Φαν Σιπ. Ο Έλληνας διεθνής που έκανε και μεταγραφή στην Ισπανία (από τη Λεγκανές στην Ουέσκα) δεν θα πρέπει να ασχολήθηκε και πολύ με τις ιδεοληψίες του Φαν Σιπ και με τα προβλήματα των παραγόντων της ΕΠΟ μαζί του. Άλλωστε, η Εθνική ομάδα εδώ και καιρό έχει γίνει «μαγαζάκι» τους. Δεν έχει λόγο να ασχοληθεί…

Κάποια στιγμή, είναι βέβαιο ότι θα μιλήσει και θα πει τα πράγματα με το όνομά τους. Όπως και οι άλλοι δύο «κομμένοι» από την ΕΠΟ.

Ποιος ξέρει; Μέχρι τότε μπορεί να γίνουν περισσότεροι οι… αντάρτες της Εθνικής ομάδας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα