Φαβορί ο Σαρμάς για την προεδρία του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφασίζει για τον νέο πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και 5 νέους αντιπροέδρου Αρείου Πάγου

Προς νέα αλλαγή στο τοπίο της Δικαιοσύνης οδεύει το Υπουργικό Συμβούλιο, καθώς αναμένεται να επιλέξει νέο πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και πέντε νέους αντιπροέδρου Αρείου Πάγου, για την πλήρωση ισάριθμων κενών θέσεων.

Ήδη ολοκληρώθηκε η διαδικασία των ακροάσεων στη Βουλή και οι επιλεγέντες, για τη θέση του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου και των πέντε αντιπροέδρων ΑΠ, παραπέμπονται στο Υπουργικό Συμβούλιο, για την τελική κρίση.

Ο αντιπρόεδρος Ιωάννης Σαρμάς φέρεται ως φαβορί για την προεδρία του Ελεγκτικού Συνεδρίου, όπως και η αρεοπαγίτης Αλτάνα Κοκκοβού, που συγκέντρωσαν τα 4/5 των θετικών ψήφων της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής.

Η Διάσκεψη των Προέδρων Βουλής ολοκλήρωσε τις ακροάσεις των υποψηφίων και προχώρησε στις γνωμοδοτήσεις της, από τις οποίες προκύπτουν και οι επικρατέστεροι για τις έξι θέσεις, χωρίς, ωστόσο, αυτό να είναι δεσμευτικό.

Έτσι, μεταξύ των έξι υποψηφίων για την θέση του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, όπως είχαν προεπιλεγεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης, η Διάσκεψη των Προέδρων προέκρινε τους τρεις μετά από ψηφοφορία μεταξύ των μελών της.

Πρόκειται για τους: Ιωάννη Σαρμά (συγκέντρωσε τα 4/5 των θετικών ψήφων), Σωτηρία Ντούνη και Κωνσταντίνο Κωστόπουλο. Επίσης, για την πλήρωση των πέντε κενών θέσεων αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου, η Διάσκεψη γνωμοδότησε υπέρ των οκτώ αρεοπαγιτών Αλτάνας Κοκκοβού (συγκέντρωσε τα 4/5 των θετικών ψήφων) Αβροκόμης Θούα, Ασπασίας Μαγιάκου, Γιώργου Κοντού, Γιάννη Μαγγίνα, Γιώργου Χοϊμέ, Διονυσίας Μπιτζούνη και Γιώργου Παπαηλιάδη.

Για τις πέντε κενές θέσεις των αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου, οι υποψήφιοι ήταν συνολικά 14.

Διαβάστε επίσης