Φέσσας: «Η χώρα έχει ανάγκη από επενδύσεις 15 δισ. ευρώ»

Την αναγκαιότητα μιας επιχειρηματικής τάξης που θα ανοίξει δρόμους για το μέλλον με ανάληψη ευθύνης, προσφορά σε κοινωνία και οικονομία, εκπαίδευση πολιτών και πολιτικών, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας σε σημερινή του ομιλία κατά τη διάρκεια της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ.

Σε συνέντευξη Τύπου ο κ. Φέσσας έκανε μια σύντομη αναδρομή στα πεπραγμένα της μέχρι τώρα θητείας του επισημαίνοντας ότι «στόχος μας ήταν να αυξήσουμε την παρουσία μας και η παρέμβασή μας στη δημόσια ζωή να διατυπώνει σύγχρονες θέσεις και απόψεις, ώστε να διαμορφώσουμε αποφάσεις εντός και εκτός Ελλάδος». Ο κ. Φέσσας, τόνισε, μεταξύ άλλων πως η χώρα έχει ανάγκη από επενδύσεις 15 δισ. ευρώ προκειμένου να διατηρήσει την οικονομία της, ενώ παρουσίασε ως μονόδρομο την ετήσια αύξηση επενδύσεων κατά 15%.

«Η αύξηση των επενδύσεων κατά 15% κάθε χρόνο που μεταφράζεται σε αύξηση του ΑΕΠ κατά 4% αποτελεί μονόδρομο», γι’ αυτό χρειάζονται «μεταρρυθμίσεις για επενδύσεις, ευημερία και δουλειές. Θετικός παράγοντας για τη χώρα είναι ότο βγαίνουμε από τα μνημόνια, ταυτόχρονα, όμως πρέπει η κρίση να μας έχει δώσει πολλά μαθήματα για να μπορέσουμε να στηριχθούμε στα δικά μας μέσα και να μπορέσουμε να κάνουμε τη χώρα μας ανταγωνιστική και πρωταγωνιστική στη νέα εποχή πουω ξεκινάει».

Ο κ. Φέσσας, ανέφερε ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια «διαχειριστήκαμε ουσιαστικά τον 2ο κύκλο της κρίσης γι’ αυτό και η σημαντικότερη πρόκληση για τον ίδιο και τον ΣΕΒ ήταν να λειτουργήσει ως παράγοντας σταθερότητας, καταφέρνοντας ταυτόχρονα να αναδείξει την υγιή και υπεύθυνη επιχειρηματικότητα – ιδιωτική πρωτοβουλία ως τη μόνη διέξοδο από τη βαθιά κρίση, τις παραγωγικές επενδύσεις, την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων και την έμφαση στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα