Φεύγει ο κόσμος από τα γήπεδα…

Μεγάλη η μείωση στον ΠΑΟΚ που τον πέρασε ο Άρης σε εισιτήρια. Γεμάτο κατά το 1/3 το «Καραϊσκάκη», ρεφάρισε ο ΠΑΟ με τα play offs. NOVA και Cosmote βγάζουν τα μάτια τους…

Το σημερινό θέμα είναι συνέχεια του προηγούμενου Σαββάτου. Γι αυτά που έλεγε ο εκδότης μας Βίκτωρας Μητρόπουλος για τα κριτήρια που βάζει ο κόσμος, σύμφωνα με την Deloitte International για να πάει στο γήπεδο. Το πρώτο κριτήριο ήταν «το απρόβλεπτο» του αποτελέσματος. Κι έγραψε το περασμένο Σάββατο η «Α» και η iapopsi.gr ότι στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν υπάρχει κανένα απρόβλεπτο, όταν ο Ολυμπιακός έχει ξεφύγει 63 βαθμούς μπροστά από τα ΠΑΟΚ τα τελευταία τρία χρόνια.

Πάμε παρακάτω. Η Super League 1 έδωσε στην δημοσιότητα στατιστικά στοιχεία, όσο αφορά στα εισιτήρια των αγώνων. Μιλάμε, να σε πιάνει απελπισία. Τώρα, θα πεις δεν είναι δίκαιο αυτό, γιατί υπήρχε κι ο κορωνοϊός στην μέση. Για όλους ήταν η πανδημία, όχι για έναν δυο. Κι ύστερα, όταν η πληρότητα ήταν στο 10%, για λίγο καιρό, πάλι δεν πήγαινε ο κόσμος στο γήπεδο. Είχε κάνει σχετικό ρεπορτάζ η «Α» και η iapopsi.gr. όσο πάει κι αραιώνει ο κόσμος, από τα γήπεδα. Αυτό γράφαμε τότε.

Και κάθεσαι και διαβάζεις για τα εισιτήρια και γράφεις βιβλίο ολόκληρο. Γιατί στο λέω ατό; Ρίξε μια ματιά στα sites, πως χρησιμοποίησαν τα ευρήματα της Super League 1. Μιλάμε για ξεπέτα. Πάει το Σαββιδοτεχνείο και γράφει ότι ο Παναθηναϊκός είχε την μεγαλύτερη πληρότητα. Και μπράβο τον Παναθηναϊκό, διότι από εκεί περιμένουμε πελατάκια. Κουβέντα για τον ΠΑΟΚ το Σαββιδοτεχνείο. Πάει το Μαρινακέικο και λέει ο Ολυμπιακός έκοψε τα περισσότερα εισιτήρια. Ιστορία της πλάκας. Το θέμα είναι πόσα έκοψε, όχι αν έκοψε τα περισσότερα.

Η «Α» και η iapopsi.gr δεν είναι ούτε με τον ΠΑΟΚ, τον θρύλο, τον Παναθηναϊκό ή την ΑΕΚ και τα βάζει κάτω τα πράγματα. Τα αναλύει για να βγάλει ένα συμπέρασμα, μάστορα. Γι αυτό και μας διαβάζεις, για τις γραμμές πίσω από την κουρτίνα.

Λοιπόν, έχουμε και λέμε: ο Ολυμπιακός, όπως βλέπεις στον σχετικό πίνακα, έκοψε 195.103 εισιτήρια. Μάλιστα. Πόσα ματς έπαιξε στο «Καραϊσκάκης»; Έπαιξε 17, γιατί το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ ήταν χωρίς κόσμο για τις ομορφιές που είχαν κάνει οι οπαδοί του στο ματς με τον Παναθηναϊκό. Και δώστου ταρατατζούμ ο Ολυμπιακός που έκοψε τα περισσότερα. Και τα βάζεις κάτω τα πράγματα. Κάνε το μέσο όρο. Και πόσο βγαίνει; Βγαίνει 11.466 εισιτήρια. Μάλιστα. Το «Καραϊσκάκης», δηλαδή, ήταν γεμάτο κατά το 1/3! Αφού χωράει 32.115.

Έτσι είναι. Αυτό είναι το θέμα. Ότι ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν τιγκάρει το γήπεδό του, αλλά καν το μισό. Όλα τα άλλα, είναι για τα πανηγύρια των Αγίων Πάντων με λουκουμάδες και μαλλί της γριάς. Και τι να πάει να δει, δηλαδή, ο οπαδός του Ολυμπιακού; Να κάνει περίπατο ο Ολυμπιακός και να παίζει κλωτσοσκούφι; Κάθεται σπίτι του ή πάει στο καφέ.

Κι άπαξ και δεις τον πίνακα με τις πληρότητες των γηπέδων, ξαναπάς στο δημοτικό σχολείο για να κάνεις πρακτική αριθμητική. Η πληρότητα του Ολυμπιακού είναι, σου λέει η Super League 1,  στο 51,45%. Μάλιστα. Πώς γίνεται ο μέσος ότι εισιτηρίων να είναι 11.476 και η χωρητικότητα να είναι στο μισό;

Πάμε παρακάτω. Για τον ΠΑΟΚ θα πούμε τώρα. Και θα μιλήσουμε πάλι με αριθμούς. Πόσο κόσμο έβαλε φέτος η Τούμπα; Λέει η Super League 1 ότι έβαλε 80.504 εισιτήρια. Μάλιστα. Έπαιξε και τέσσερα ματς χωρίς κόσμο, γιατί είχε τιμωρηθεί για το «ντου» στο ματς με τον Άρη. Χωρίς κόσμο έπαιξε στην Τούμπα με τον Αστέρα Τρίπολης, με την Λαμία και τον Παναιτωλικό. Το άλλο, το τέταρτο, ήταν με την ΑΕΛ στο κύπελλο. Κάνε το μέσο όρο, δια των 15 αγώνων στην Τούμπα. Βγαίνει 5.366 εισιτήρια. Να έπαιζε και με τους τρεις με κόσμο, σου λέω εγώ. Θα τίγκαρε η Τούμπα για να ανέβει το ποσοστό; Όχι, βέβαια. Γκρόσο μότο, εκεί θα ήτανε. Ούτε 6.000 εισιτήρια μέσο όρο δεν είχε η αρμάδα του Λουτσέσκου.

Που πας μακριά, όμως. Εδώ δεν τίγκαρε η Τούμπα με τον Ολυμπιακό και θα γέμιζε με τον Αστέρα; Πλάκα κάνουμε τώρα; Και σου λέει ο πίνακας ότι η πληρότητα ήταν στο 26%. Από πού κι ως πού; Άμα κάνεις τους λογαριασμούς, τόσοι συνολικά με τα 15 ματς που έπαιξε στην έδρα του με κόσμο ο ΠΑΟΚ, βγαίνει 18% κι όχι 26%.

Τώρα, θα πεις, αυτό είναι το πρόβλημα με τον ΠΑΟΚ; Αν είναι η πληρότητα 30% κι όχι 26% ή 18%; Όχι ρε, μάστορα. Άλλο θέλω να σου πω εγώ. Όταν το Σαββιδοτεχνείο πουλούσε υγροποιημένο σανό στο λαό του ΠΑΟΚ, ότι η ομάδα που στο μεταξύ ήτανε πάνω από δέκα βαθμούς πίσω και όλο ανέβαινε η διαφορά, σου γράφανε ότι αρμάδα του Λουτσέσκου έφτασε στους «8» του Katsaroli League, όπως το βάφτισα εγώ το Conference League. Ο λαός του έφευγε από το γήπεδο με την κοροϊδία του Ρουμάνου και των γερόντων του. Κι ας έγραφαν οι κόλακες φοβερά και τρομερά πράγματα για τον «στρατηγό» Λουτσέσκου, που απέκλεισε την Λίνκολν και Κοπεγχάγη και την Ριέκα. Και μόνο η «Α» και η iapopsi.gr έγραφαν ότι ο ΠΑΟΚ θα πληρώσει και το παραμύθι του Λουτσέσκου, αλλά και την δολοφονία του Άλκη, αφού δεν πήρε εξαρχής θέση.

Έτσι είναι. Αηδίασε ο κανονικός κόσμος του ΠΑΟΚ και από την δολοφονία, αλλά και από το πανό «αδέρφια κρατάτε γερά». Και κυρίως που δεν πήγε ένας να το ξεκρεμάσει. Αλλά ποιος να πήγαινε; Ή, θα πήγαινε να το ξεκρεμάσει ο Κυριάκος Φιγούρας με τον Δούκα της Μενεμένης Λευτεράκη; Να μην σκίζανε κανένα καλσόν.

Βάλε τώρα να είχε από 5.000 κόσμο και στα τρία κεκλεισμένων των θυρών, πάλι πίσω από τον Παναθηναϊκό θα ήταν ο ΠΑΟΚ. Πέμπτος στην λίστα. Και θυμάμαι τώρα που το Open είχε κάνει ένα γκάλοπ, ποια ομάδα έχει τον περισσότερο κόσμο. Και βγάλανε δεύτερο τον ΠΑΟΚ, πίσω από τον Ολυμπιακό, αλλά σαρωτικά πρώτο στην Μακεδονία και την Θράκη. Μάλιστα.

Κι άντε, να το δεχτώ ότι έτσι είναι. Τι λένε τα εισιτήρια τα επίσημα από την Super League 1; Ότι δεν πατάει ο κόσμος στο γήπεδο. Όσο δεν κάνουμε τίποτα για την Θύρα 4, αλλά και δεν παίρνει παικταράδες ο ΠΑΟΚ, στο τέλος θα μείνουνε λιγότεροι απ ό,τι  ήτανε φέτος. Κι επειδή το Σαββιδοτεχνείο κάνει μόνο όταν δεν τον συμφέρουνε, δεν γράψανε ότι ο Άρης έκαψε περισσότερα εισιτήρια από τον ΠΑΟΚ. Και μην πει κανένας ότι ο ΠΑΟΚ έπαιξε τρία ματς χωρίς κόσμος. Βάλε, να έκοβε και στα τρία 20.000 εισιτήρια. Θα έφτανε στο σύνολο τα 100.000 εισιτήρια, ενώ ο Άρης έχει 114.268 εισιτήρια. Για τέτοια νίλα, μιλάμε ότι έχει πάθει φέτος ο ΠΑΟΚ.

Πάμε παρακάτω. Η ΑΕΚ έκοψε τα περισσότερα εισιτήρια μετά τον Ολυμπιακό. Λογικό είναι. Με όνειρα ξεκίνησε η Ένωση, αλλά κλάταρε από τα πρώτα ματς με τα Μισελέν. Ο δε, Παναθηναϊκός είναι πιο κάτω και από την ΑΕΚ και από τον. Είναι πρώτος σε πληρότητα, σου λέει το Σαββιδοτεχνείο, πρώην Αλαφουζοτεχνείο. Λες και η πληρότητα δίνει χρήμα κι όχι οι απόλυτοι αριθμοί.

Να στο κλείσω απ εκεί που άρχισε. Οι πέντε μεγάλες ομάδες έκοψαν το 81% των εισιτηρίων συνολικά. Τρέχα γύρευε και Νικολό καρτέρει, μάστορα. Για ποιο πρωτάθλημα μιλάμε τώρα, ρε, πλάκα κάνουμε; Στην αρχή της κουβέντας θα σε πάω. Τι να πάει να κάνει ο άλλο στο γήπεδο, άπαξ και ξέρει εκ των προτέρων το αποτέλεσμα; Και βλέπεις ο Απόλλων έχει 8.274 εισιτήρια στο σύνολο του πρωταθλήματος.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα