Φονικό στη Λούτσα – Οικονόμου για την εξιχνίαση: Συγχαρητήρια στην ΕΛΑΣ για την αποτελεσματικότητά της

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογράμμισε ότι καμία εγκληματική δραστηριότητα δεν μένει ανεξιχνίαστη

Συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία για την εξιχνίαση της υπόθεσης δολοφονίας των έξι Τούρκων υπηκόων στη Λούτσα έδωσε μέσω ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου.
Όπως τόνισε ο κ. Οικονόμου, η ΕΛΑΣ πέτυχε «με συστηματικότητα, μεθοδικότητα και τεχνογνωσία την εξιχνίαση της δολοφονίας των 6 Τούρκων υπηκόων στην Αρτέμιδα».
Ακολούθως πρόσθεσε πως «συγχαίρω όλο το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαρκή αποτελεσματικότητά του, μέσω της οποίας εκπέμπεται το ηχηρό μήνυμα ότι καμία εγκληματική δραστηριότητα από δίκτυα διεθνή ή εγχώρια δεν μένει ανεξιχνίαστη και οι υπεύθυνοι παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη».

Δύο συλλήψεις – Η ενημέρωση της Αστυνομίας

Σημειώνεται ότι σήμερα το πρωί η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε ότι συνελήφθησαν για την υπόθεση ότι δύο Τούρκοι υπήκοοι, ηλικίας 32 και 28 ετών, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, αναζητείται ακόμη τουλάχιστον ένα άτομο.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου τόνισε κατά την πρωινή ενημέρωση ότι τα έξι θύματα δέχθηκαν αλλεπάλληλους πυροβολισμούς από άγνωστους δράστες στην επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου.

Τα τέσσερα θύματα βρέθηκαν εντός οχήματος, ενώ τα άλλα δύο στο έδαφος. Για όλα τα θύματα διαπιστώθηκε ότι είχαν δεχθεί τουλάχιστον έναν τραυματισμό στο κεφάλι, δηλαδή χαριστική βολή.

Η κ. Δημογλίδου υπογράμμισε πως από την αυτοψία που πραγματοποιήθηκε στον τόπο του εγκλήματος προέκυψαν σημαντικά στοιχεία που οδήγησαν στη διαλεύκανση της υπόθεσης

Τι είχε βρεθεί στον τόπο του εγκλήματος

Ειδικότερα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 55 κάλυκες, δύο φυσίγγια πυροβόλου όπλου και πέντε παραμορφωμένες βολίδες πυροβόλου όπλου, ενώ τα θύματα έφεραν στην κατοχή τους πλαστά δελτία ταυτότητας.

Ακολούθησε επισταμένη και συνδυαστική έρευνα, όπως είπε η Κωνσταντία Δημογλίδου. Τα θύματα σχετίζονταν με εγκληματική οργάνωση που δρούσε στο εξωτερικό, ενώ είχαν σκοπό να ταξιδέψουν σε χώρα του εξωτερικού.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα