Φωτιά στα μπατζάκια του Μαρινάκη

• «Κάηκε» ο Ολυμπιακός, όπως και πέρυσι, αν πάρει το πρωτάθλημα ή παίξει και στον τελικό του κυπέλλου. • Καμία ημέρα ξεκούρασης για τους διεθνείς του (και για Παπασταθόπουλο, Μανωλά;), μόλις δυο εβδομάδες οι υπόλοιποι, γιατί στις 7 Ιουλίου θα πρέπει να δώσει το πρώτο ματς στο Champions League. • Κανένα πρόβλημα για ΑΕΚ, ΠΑΟΚ στο Conference League

Toυ Χαρίλαου Τουμπιώτη

Με τις ημερομηνίες υπάρχει θέμα, έτσι κι αναβληθούν κι άλλα παιχνίδια στην Super League 1. Μάλιστα. Κανένα θέμα δεν υπάρχει με τις ημερομηνίες. Η «Α» και η iapopsi.gr τα έβαλαν κάτω τα πράγματα. Θα παίζουν Τετάρτη – Κυριακή οι ομάδες και θα καθαρίσουνε. Προς το παρόν όλα αυτά. Γιατί έτσι και πλακώσουνε αναβολή στην αναβολή και κόντρα στην αναβολή, λόγω της νέας έξαρσης της πανδημίας, χαιρέτα μου τον πλάτανο.

Άλλο θέλω να σου πω εγώ. Ότι θα γίνει χοντρό νταραβέρι με τον Ολυμπιακό τον Μάιο, έτσι και συνεχίσει η πανδημία. Αν, βέβαια, ο Ολυμπιακός πάρει το πρωτάθλημα –ρητορικό το ερώτημα γιατί ήδη το έχει πάρει- ή και φτάσει στον τελικό του κυπέλλου. Αν το πάρει η ΑΕΚ ή ο ΠΑΟΚ, μία από τα ίδια, για όποιον από τους δυο παίξει στον τελικό. Για τα παιχνίδια στο Champions League σου μιλάω.

Να στο αναλύσω. Η κανονική περίοδος είναι προγραμματισμένη να τελειώσει στις 6 Μαρτίου, ρίξε και μια ματιά στις ημερομηνίες. Να δεις πόσες Τεταρτοπέμπτες έχει ελεύθερες ο Μποροβήλος για να βάλει αναβληθέντα παιχνίδια. Τa play offs είναι προγραμματισμένα να τελειώσουν στις 15 Μαΐου και στις 21 να γίνει ο τελικός. Μάλιστα. Ξαναρίξε μια ματιά στις ημερομηνίες. Υπάρχουν ακόμα, ελεύθερες ημερομηνίες.

Πάμε στον Ολυμπιακό και θα σου πω γιατί θα έχει πρόβλημα, έτσι και πάρει το πρωτάθλημα.  Διότι τα play offs θα τελειώσουν στις 15 Μαΐου. Αν ο Ολυμπιακός προκριθεί και στον τελικό του κυπέλλου, 21 Μαΐου, μετά, θα ριλαξάρουν οι παίκτες του, εκτός από τους διεθνείς, βέβαια. Αυτοί δεν θα αράξουν.

Όταν στις 2 Ιουνίου η εθνική παίζει εκτός έδρας με την Βόρεια Ιρλανδία, στις 5 με το Κόσοβο και στις 9 με την Κύπρο ή την Εσθονία, οι παίκτες του Ολυμπιακού θα πάνε για μπάνια είτε μετά την τελευταία αγωνιστική στις 15 Μαΐου, είτε μετά τον τελικό στις 21 Μαΐου, και μετά θα γυρίσουν μαυρισμένοι για να παίξουν παιχνίδια με την εθνική; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Πρέπει να είναι σε διαρκή φόρμα, να προπονούνται κανονικά. Άρα πρέπει να παραμείνουν στην Αθήνα και να κάνουν προπονήσεις. Άρα, γιοκ διακοπές.

Και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην καλέσει κανέναν από τους διεθνείς του Ολυμπιακού  ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής, που θα είναι ο Ντε Μπιάζι. Διότι άπαξ κι αρχίσει τα ρουσφέτια, το’ χασε το παιχνίδι ο Ιταλός. Άρα, είτε ο Ολυμπιακός τελειώσει τις υποχρεώσεις του στις 5 Μαΐου, είτε στις 21 Μαΐου, το ένα και το αυτό. Δεν μπορούν να φύγουν για διακοπές οι διεθνείς του, πρέπει να πάνε στην εθνική. Και μιλάμε για το Μασούρα, τον Μπουχαλάκη, τον Ανδρούτσο και τον Βρουσάι, τουλάχιστον. Αν, μάλιστα, ο Ιταλός καλέσει και τον Παπασταθόπουλο και τον Μανωλά, άντε γεια και καθαρή καδιά. Ο μισός Ολυμπιακός θα είναι σκοτωμένος την προσεχή σεζόν. Ούτε μέρα διακοπές.

Και στις 9 Ιουνίου, όταν τελειώσει τις υποχρεώσεις της η εθνική, τότε θα είναι ελεύθεροι οι διεθνείς του Ολυμπιακού; Όχι βέβαια. Θα πρέπει να ξεκινήσουν αμέσως προετοιμασία με τον Ολυμπιακό, εν όψει του 1ου προκριματικού αγώνα του Champions League! Στις 7 Ιουλίου είναι το πρώτο ματς. Ξαναχαιρέτα μου τον πλάτανο, δηλαδή.

Και δεν είναι μονάχα οι διεθνείς, μάστορα. Για όλο το ρόστερ μιλάμε, έτσι κι ο Ολυμπιακός προκριθεί στον τελικό του κυπέλλου. Διότι μετά την 21η Μαΐου, που θα γίνει ο τελικός θα είναι ελεύθεροι όλοι, πλην διεθνών, όπως είπαμε. Μέχρι στις 7 Ιουνίου που θα ξεκινήσει η προετοιμασία εν όψει της νέας σεζόν, πόσες μέρες είναι; Δυο βδομάδες αραλίκι. Δεν φτάνουνε, μάστορα. Οι επιστήμονες το λένε καθαρά, ότι ένας ποδοσφαιριστής έχει ανάγκη ξεκούρασης για έναν μήνα ακριβώς. Άλλο οι δυο εβδομάδες, άλλο ο ένας μήνας. Και να μην σκέφτεται καθόλου για μπάλα, σου λένε οι επιστήμονες.

Να σου θυμίσω, ότι πέρυσι ο Ολυμπιακός είχε παρόμοιο πρόβλημα με τις ημερομηνίες του Champions League. Πάλι ήταν να παίξει στον 1ο προκριματικό γύρο, στις 7 Ιουλίου, αλλά τελικά έπαιξε στον 2ο προκριματικό στις 19 Ιουλίου, γιατί τον εξυπηρέτησε η Τσέλσι που κατέκτησε το τρόπαιο.

Τότε, ο Καραπαππάς είχε πιάσει τον Μάκη – Χρυσοστομάκη Γκαγκάτση και του είπε να συναινέσει ώστε ο τελικός του κυπέλλου να γινότανε την Δευτέρα του Πάσχα κι όχι στις 20 Μαϊου. Ώστε μόλις τελείωναν τα play off στις 15 Μαϊου, να είχαν περισσότερο χρόνο για ξεκούραση οι παίκτες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ. Ο Μάκης είπε «ναι» στην αρχή και μετά από μία μέρα, «όχι». Σιγά, μην εξυπηρετούσε ο Ιβάν Σαββίδης τον Βαγγέλη Μαρινάκη στην Ευρώπη. Σιγά, μην μετέθετε την ημερομηνία ο πρόεδρος της καρδιάς του στην ΕΠΟ Ευάγγελος Γραμμένος με το όνομα. Ο τελικός έγινε κανονικά 20 Μαΐου αν θυμάμαι καλά, ο ΠΑΟΚ κέρδισε την κούπα κι ο Ολυμπιακός πήγε σακατεμένος στο Champions League, χωρίς να έχουν ξεκουραστεί επαρκώς οι παίκτες του κι αφού απέκλεισε κάτι Νέφτσι Μπακού, τον πέταξε έξω η Λουντογκόρετς. Κι αν πέρυσι ο Ολυμπιακός πήγε σκοτωμένος στο Champions League, φέτος θα είναι χειρότερα τα πράγματα και θα σου πω γιατί. Με τις συνεχείς αναβολές, αν συνεχιστεί μ’ αυτούς τους τρελούς ρυθμούς η αύξηση των κρουσμάτων , λόγω της πανδημίας, θα παίζει δίχως σταματημό Κυριακή και Τετάρτη και κύπελλα μαζί και Ευρώπη μαζί με την Αταλάντα. Κι έτσι και την περάσει και την Αταλάντα, ακόμα χειρότερα γι αυτόν, αφού θα πρέπει να δώσει δυο ακόμα ματσάκια στο Europa League.

Κι αν πέρυσι ο Ολυμπιακός ζήτησε από τον Γραμμένο και τον Γκαγκάτση να αλλάξει η ημερομηνία του τελικού του κυπέλλου, φέτος θα κάνει το ίδιο κι από τον Δημητρίου; Δε νομίζω. Διότι φέτος με τις τόσες αναβολές, δεν ξέρει κανένας αν θα τελειώσει το πρωτάθλημα.

Αυτά τα ωραία γα τον Ολυμπιακό, αν πάρει το πρωτάθλημα και παίξει και τον τελικό του κυπέλλου. Τώρα, θα πεις, για τους άλλους δεν ισχύουν τα ίδια; Τα ίδια ισχύουν, αν πάρουν το πρωτάθλημα, ΑΕΚ ή ΠΑΟΚ. Όχι τόσο για τους διεθνείς τους, που έχουν από έναν, Μάνταλο ή Πασχαλάκη. Η ξεκούραση είναι στις δυο εβδομάδες. Αν δεν πάρουν το πρωτάθλημα, κανένα πρόβλημα. Θα παίξουν στον 2ο προκριματικό του Conference League στις 20 Ιουλίου.

 

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

Ιανουάριος

15-16 πρωτάθλημα

17-20  κύπελλο (ΚΕΝΟ)

22-23 πρωτάθλημα

25 -27 κύπελλο (ΚΕΝΟ)

29-30 πρωτάθλημα

Φεβρουάριος

2-3 Τετ. – Πεμ. πρωτάθλημα

5-6 πρωτάθλημα

8-10 κύπελλο (ΚΕΝΟ)

12-13 πρωτάθλημα

17 Αταλάντα – Ολυμπιακός

Μίντιλαλντ – ΠΑΟΚ

19-20 πρωτάθλημα

24 Ολυμπιακός – Αταλάντα

ΠΑΟΚ – Μίντιλαντ

26-27 πρωτάθλημα

Μάρτιος

2-3 Τετ. – Πεμ. ΚΕΝΟ

5-6 πρωτάθλημα

9-10 Τετ. – Πεμ. ΚΕΝΟ

12-13 πρωτάθλημα play off-play out

16-17 Τετ.- Πεμ. ΚΕΝΟ

19-20 πρωτάθλημα play off-play out

23-24 Τετ. Πεμ. ΚΕΝΟ

26-27 φιλικά εθνική ομάδα

 

Απρίλιος

2-3 πρωτάθλημα play off-play out

6-7 Τετ.- Πεμ. ΚΕΝΟ

7 Europa – Conference

9-10 πρωτάθλημα play off-play out

13-14 Τετ. – Πεμ.  ΚΕΝΟ

14 Europa – Conference

16-17 πρωτάθλημα play off-play out

20-21 Τετ. Πεμ. ΚΕΝΟ

23-24 Europa – Conference

27-28 Τετ. – Πεμ. ΚΕΝΟ

Μάιος

30 Απ. – 1 Μαΐου πρωτάθλημα play off-play out

4-5 Τετ.- Πεμ. ΚΕΝΟ

7-8 πρωτάθλημα play off-play out

11-12 Τετ. – Πεμ. ΚΕΝΟ

14-15 πρωτάθλημα play off-play out

21 τελικός κυπέλλου

25 -26 Τετ.- Πεμ. (ΚΕΝΟ)

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα