Φουρτάλια Τήνου, μία συνταγή με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων

Μία συνταγή του chef Νεκτάριου Βλαχάκη

Ένα πιάτο ιδιαίτερο, εύγεστο, με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνιων. Αυτή είναι η παραδοσιακή «φουρτάλια Τήνου». Ένα πιάτο που μπορείτε να σερβίρετε ως συνοδευτικό ή κυρίως πιάτο στο τραπέζι σας!

Η «Α» σας παρουσιάζει τη συνταγή του Τηνιακού chef της «Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής» Νεκτάριου Βλαχάκη και είναι σίγουρο πως θα τη λατρέψετε.

Υλικά:
1 κιλό πατάτες
4 Αυγά
14 ροδέλες παραδοσιακό λουκάνικο Τήνου

Εκτέλεση:

  • Αρχικά, κόβουμε τις πατάτες μας με χωριάτικο χοντρό κόψιμο και ξεκινάμε τη διαδικασία του τηγανίσματος.
  • Σε ένα δεύτερο τηγάνι, παράλληλα, προσθέτουμε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα λουκάνικα καθώς τα σοτάρουμε.
  • Τα απλώνουμε στο τηγάνι μας ομοιόμορφα, και ρίχνουμε τις τηγανιτές πατάτες. Προσθέτουμε τα αυγά καλά χτυπημένα και όταν ψηθεί από την μία πλευρά, με την βοήθεια ενός πιάτου την γυρίζουμε να ψηθεί και από την άλλη.
  • Προσέχουμε οι πατάτες μας, να μην είναι ξεροτηγανισμενές.

Τips:
• Συνδυάστε το με μία φρέσκια κομμένη ντοματοσαλάτα και τυρί Βολάκι Τήνου.
• Αντί για το λουκάνικο, μπορούμε να φτιάξουμε Φουρτάλια με σύγκλινο Τήνου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα