Φούσεκ: “Πετυχημένο το VAR στην Ελλάδα”

Την διαπίστωση ότι… υπάρχουν και χειρότερα έκανε ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας των FIFA/UEFA στην Ελλάδα, Πετρ Φούσεκ, αναφερόμενος στη χρήση του VAR, κατά τη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο Τσέχος υπερσύμβουλος είπε χαρακτηριστικά ότι:
«Το VAR είναι πετυχημένο στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες».

Η σημερινή συνάντηση αφορούσε την είσοδο του VAR στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την επιρροή που αυτό έχει στα ζητήματα αντιμετώπισης της βίας.
Ο Τσέχος υπερσύμβουλος της ΕΠΟ, αφού αναφέρθηκε στο συνέδριο που διοργανώνει την επόμενη εβδομάδα η UEFA στην Αθήνα με θέμα την ασφάλεια, είπε πως υπάρχουν ακόμα αρκετά βήματα να γίνουν για την αντιμετώπιση της βίας και πρόσθεσε:

«Το VAR πρέπει να υποστηριχθεί απ’ όλους. Με την βοήθειά του, πάρθηκαν ήδη πολλές σωστές αποφάσεις τις δύο πρώτες αγωνιστικές και είμαστε χαρούμενοι που η Πολιτεία το χρηματοδότησε».
Αναφορικά με αποφάσεις που πάρθηκαν με την χρήση του VAR και προκάλεσαν αντιδράσεις από ομάδες και το ενδεχόμενο αυτές να προκαλούσαν βίαιες συμπεριφορές, ο Π. Φούσεκ σημείωσε:

«Η ΚΕΔ έβγαλε ήδη μια ανακοίνωση ξεκαθαρίζοντας και απαντώντας σε όλα όσα υποστήριξαν κάποιες ομάδες. Εγώ θέλω να διαχωρίζω τις διαιτητικές αποφάσεις και την βία.
Οι άνθρωποι που έχουν αυτή την άποψη, πρέπει να υποστηρίζουν την ομάδα τους και όχι να μισούν τις αποφάσεις των διαιτητών».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ανέφερε από την πλευρά του:

«Εμείς πιστεύουμε πολύ στο VAR. Πιστεύουμε ότι αναβαθμίζει το ποδόσφαιρο και συμβάλει στην αξιοπιστία του. Είδαμε ήδη δύο αγωνιστικές με το VAR. Η ευθύνη της χρήσης του είναι της ΚΕΔ και της ΕΠΟ. Εμείς δεν μπορούμε να παρέμβουμε σε αυτά, αλλά επειδή το χρηματοδοτήσαμε, δικαιούμαστε να ζητάμε ενημέρωση. Η προσπάθεια είναι κοινή και πρέπει όλοι μας να συμβάλουμε ώστε το VAR να βοηθήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα