Φρενίτιδα στις ΗΠΑ με την παρουσία του Μπιλ Κλίντον στη λίστα Έπσταϊν

Σάλος προκλήθηκε με την σύνδεση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, με τον διαβόητο κατηγορούμενο για διακίνηση και σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

Η εμφάνιση στο προσκήνιο εμπιστευτικών δικαστικών εγγράφων από το 2015 έχει προκαλέσει την περιέργεια γύρω από τη σύνδεση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον με την υπόθεση του διαβόητου κατηγορούμενου για διακίνηση και σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων Τζέφρι Έπσταϊν.

Αυτά τα έγγραφα, που θα δημοσιοποιηθούν αυτή την εβδομάδα, αναφέρουν κυρίως τον Κλίντον, προκαλώντας έρευνες για την εμπλοκή του στην υπόθεση Έπσταϊν, που φέρεται να είχε προκαλέσει παλαιότερα τριγμούς στον γάμο του με τη Χίλαρι Κλίντον.

Τα έγγραφα -που είναι ζωτικής σημασίας στις νομικές διαμάχες που αφορούν στη συνεργάτιδα του Έπσταϊν, Γκισλέιν Μάξγουελ, και στη Βιρτζίνια Τζιούφρι- φέρνουν στο φως ισχυρισμούς ότι η Μάξγουελ διευκόλυνε τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων. Οι ισχυρισμοί της Τζιούφρι ότι οι Έπσταϊν και Μάξγουελ την εξώθησαν να εμπλακεί σε σεξουαλικές επαφές με άτομα υψηλού προφίλ, συμπεριλαμβανομένου του πρίγκιπα Άντριου της Βρετανίας, έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον για την εμπλοκή του Κλίντον.

Η απόφαση της ομοσπονδιακής δικαστού του Μανχάταν, Λορέτα Πρέσκα, λίγο πριν τα Χριστούγεννα να αποσφραγιστούν τα έγγραφα το νέο έτος -ενδεχομένως από σήμερα, 2 Ιανουαρίου- ενέτεινε την αγωνία, καθώς αναμένεται να αποκαλύψουν τα ονόματα περισσότερων από 170 ατόμων με δεσμούς με τον Έπσταϊν.

Μολονότι το όνομα του Μπιλ Κλίντον αναφέρεται πάνω από 50 φορές στα έγγραφα, η Τζιούφρι δεν έχει κατηγορήσει τον 77χρονο πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ για οποιαδήποτε αδικοπραγία. Στις καταθέσεις της αναφέρει ότι συναντήθηκε με τον Κλίντον στο ιδιωτικό νησί τού Έπσταϊν στην Καραϊβική, αλλά δεν τον εμπλέκει σε παράνομες δραστηριότητες.

Παρ’ όλες τις επανειλημμένες αναφορές στον Κλίντον, τα έγγραφα δεν αναμένεται να τον ενοχοποιήσουν άμεσα, σύμφωνα με το ABC. Αντίθετα, οι συχνές αναφορές στον Κλίντον πιστεύεται ότι προέρχονται από τις προσπάθειες του εισαγγελέα να τον αναγκάσει να καταθέσει εναντίον του Έπσταϊν και της Μάξγουελ.

Τόσο η Μάξγουελ όσο και η Τζιούφρι έχουν κάνει προσπάθειες, εμπλέκοντας τον Κλίντον, να πιέσουν τον Έπσταϊν ώστε να αποκαλύψει πληροφορίες το 2016, καθώς ο τελευταίος, στη διάρκεια μιας κατάθεσης αναφορικά με τη μήνυση που του υποβλήθηκε, επικαλέστηκε επανειλημμένως τα δικαιώματά του που απορρέουν από την Πέμπτη Τροπολογία του Συντάγματος των ΗΠΑ. Σε αυτά τα έγγραφα έχουν ήδη εντοπιστεί πολυάριθμα άτομα που είχαν συνδεθεί στο παρελθόν με τον Έπσταϊν ή με το διαβόητο δίκτυό του.

Αναφορικά με τις σχέσεις του με τον Έπσταϊν, ο Κλίντον, που έχει φωτογραφηθεί μαζί του και έχει ταξιδέψει πολλές φορές με το ιδιωτικό του αεροσκάφος, έχει αρνηθεί κατηγορηματικά κάθε ανάρμοστη σχέση με σεξουαλικούς παραβάτες. Ωστόσο, οι επαναλαμβανόμενες αναφορές του ονόματός του σε αυτά τα εμπιστευτικά έγγραφα έχουν εγείρει ερωτήματα για τυχόν συσχέτισή του με την υπόθεση Έπσταϊν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα