Φτάνουν τα 77 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές

Κατά 737 εκατ. ευρώ αυξήθηκαν τον Απρίλιο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογουμένων προς το Δημόσιο, την ώρα που τα χρέη για τους τέσσερις πρώτους μήνες του χρόνου φτάνουν τα 4,206 δισ. ευρώ.

Η ενεργοποίηση της ρύθμισης των 100 δόσεων φαίνεται να έπαιξε κάποιον ρόλο στο ποσό των φόρων που έμειναν σε εκκρεμότητα, καθώς τον Απρίλιο καταγράφεται συρρίκνωση σε σχέση με το περίπου 1 δισ. ευρώ των απλήρωτων φόρων για κάθε ένα από τους προηγούμενους μήνες. Συγκεκριμένα, τον Μάρτιο οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές ήταν 989 εκατ. ευρώ και τον Απρίλιο ήταν περίπου 250 εκατ. λιγότερα στα 737 εκατ. ευρώ.

Συνολικά παλαιά και νέα ληξιπρόθεσμα χρέη αγγίζουν πλέον τα 77 δισ. ευρώ. Τέλος, υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με εγκύκλιο της Κατερίνας Σαββαΐδου, αποποινικοποιείται η μη καταβολή χρεών για συνολικά ποσά μικρότερα των 50.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, εκκρεμείς αιτήσεις ή ένδικα μέσα κατά αποφάσεων για χρέη που υπολείπονται του ποσού των 50.000 ευρώ, δεν εισάγονται πλέον για συζήτηση στο δικαστήριο και όσοι χρωστούν έως αυτού του ποσού απαλλάσσονται από τις ποινικές διώξεις που τους έχουν ασκηθεί.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα