Γεννηματά για προσφυγικό: «Με τον αυταρχισμό και τις επιτάξεις η Κυβέρνηση ρίχνει λάδι στη φωτιά»

Σκληρή κριτική από την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά

Με τον δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο συναντήθηκε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως με τον αυταρχισμό και τις επιτάξεις ρίχνει λάδι στη φωτιά.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έκανε λόγο για «κυβερνητικό αλαλούμ» που οξύνει την κρίση και για επιλογές που δεν λύνουν το πρόβλημα.«Οι νησιώτες έχουν εξαντληθεί», είπε και πρότεινε την άμεση αποσυμφόρηση των νησιών του Βορείου Αιγαίου.

Η Φώφη Γεννηματά ζήτησε επίσης ουσιαστικότερο ρόλο της Frontex στην φύλαξη των συνόρων, την πλήρη κατάργηση του κανονισμού του Δουβλίνου , την κατανομή των αιτούντων άσυλο σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και την αλλαγή της κοινής δήλωσης Ελλάδας – Τουρκίας, ώστε να σταματήσει ο Ερντογάν να εκβιάζει Ελλάδα και Ευρώπη.

Σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα του ΚΙΝΑΛ, μέσα από τις επιλογές της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό – προσφυγικό «αποδεικνύεται ότι το δήθεν «επιτελικό κράτος» της ΝΔ ήταν αντίστοιχο με την «επανίδρυση του κράτους» της Κυβέρνησης Καραμανλή. Απουσία σχεδίου και προετοιμασίας, ανικανότητα, πρόχειρες επιλογές και όταν ο κόμπος έφτασε στο χτένι, επιχείρηση αυταρχικής επιβολής».

«Διχάζουν αντί να ενώνουν», επισημαίνεται, «κι έτσι το πρόβλημα διαιωνίζεται και δεν θα οδηγηθούμε παρά σε νέες επικίνδυνες εκρήξεις».

 

Διαβάστε επίσης