Γεννηματά: Θετικό το ΚΙΝΑΛ για τις επικείμενες διερευνητικές επαφές με την Τουρκία

Τι είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ από το βήμα της Βουλής

Για τις επικείμενες διερευνητικές επαφές με την Τουρκία μίλησε η Φώφη Γεννηματά από το βήμα της Βουλής, εκφράζοντας την θετική στάση του Κινήματος Αλλαγής.

Την ίδια θετική στάση η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, εξέφρασε και στο ενδεχόμενο της δια ζώσης συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ωστόσο προειδοποίησε την κυβέρνηση πως θα πρέπει χαρακτήρισε θετική εξέλιξη την επανέναρξη των διερευνητικών, καθώς όπως είπε μπορούν να συμβάλουν στην αποκλιμάκωση της έντασης και να ανοίξουν το δρόμο για την διευθέτηση του ζητήματος της υφαλοκρηπίδας. «Το κεκτημένο είναι ευνοϊκό καθώς προσδιορίζει καταληκτικό αντικείμενο των διερευνητικών», είπε.

Ωστόσο προειδοποίησε πως χρειάζεται προσοχή γιατί μπορεί η Τουρκία να έρχεται στο διάλογο με δεύτερες σκέψεις που αφορούν στο να χρεώσει στην Ελλάδα ενδεχόμενη αποτυχία. Ακόμα, η κ. Γεννηματά κάλεσε την κυβέρνηση να μην αποδεχθεί τετελεσμένα αλλά και να σταματήσει κάθε προσπάθεια πολιτικής κατευνασμού που έχει «εξαντλήσει τα όριά της». « Ο κ. Ερντογάν εκδήλωσε τη βούληση να συναντηθεί με τον κ. Μητσοτάκη. Η συνάντηση θα μπορούσε να είναι χρήσιμη τη κατάλληλη στιγμή, με όρο να σταματήσει κάθε προκλητική ενέργεια της Τουρκίας», σημείωσε με νόημα.

Αναφερόμενη στο Κυπριακό τόνισε πως το κόμμα της στηρίζει της προοπτική της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας προειδοποιώντας πως δεν μπορεί να γίνει ανεκτή μια ενδεχόμενη διχοτόμηση. «Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από την πλευρά μας! Δεν μπορεί να συμβιβαστεί η Ευρώπη με την νομιμοποίηση της ένοπλης βίας. Αν γίνει δεκτό ότι η βία παράγει δίκαιο τότε κινδυνεύει να ανοίξει ο ασκός του εώλου στην Ευρώπη την ίδια. Καλώ την κυβέρνηση να αποσαφηνίσει και να ξεκαθαρίσει τη στάση της απέναντι στις εξελίξεις στο κυπριακό», είπε.

Η κ. Γεννηματά τέλος, ανακοίνωσε πως το κόμμα της ψηφίζει την επέκταση της χώρας στα 12 μίλια στο Ιόνιο ενώ ζήτησε τη διαμόρφωση ενός αρραγούς εθνικού μετώπου που είναι προϋπόθεση όπως είπε για να εκπέμψει η χώρα αποφασιστικότητα και πυγμή.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα