Γερμανία: Ανοίγει το… πουγκί για νέες στολές στις Ένοπλες Δυνάμεις

Ποσό της τάξεως των 273 εκατομμυρίων ευρώ θα αποδεσμεύσει το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, για να ανανεωθεί ο ρουχισμός στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Bild», τα παντελόνια, οι μπερέδες και οι μπότες που θα ντύσουν τους στρατιώτες και τις στρατιωτίνες θα κοστίσουν μία… περιουσία στη κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ. Πριν από ένα μήνα, έκθεση του γερμανικού υπουργείου Άμυνας που είχε αποκαλύψει η γερμανική εφημερίδα «Die Welt», έκανε λόγο για σημαντικές ελλείψεις υλικού που έχουν επίπτωση στην εκπλήρωση των διεθνών υποχρεώσεων του ομοσπονδιακού στρατού.

«Οι ελλείψεις αφορούν από άρματα μάχης και όπλα μέχρι ρουχισμό», έγραφε το επίμαχο δημοσίευμα διευκρινίζοντας ότι, πολλά αεροσκάφη όπως τα Eurofighter και τα Tornado αλλά και ελικόπτερα είναι διαθέσιμα προς χρήση μόνο ορισμένους μήνες, καθώς τον υπόλοιπο χρόνο υπόκεινται σε εργασίες συντήρησης, υπογράμμιζε.

Ωστόσο, πρόσφατη δημοσκόπηση έδειξε ότι οι Γερμανοί δεν θέλουν να δαπανήσουν περισσότερα χρήματα για τον ομοσπονδιακό στρατό, παρόλο που η εμπιστοσύνη τους για τις επιχειρησιακές του δυνατότητες έχει μειωθεί.

Διαβάστε επίσης