Για ηλεκτρονική απάτη στα social media προειδοποιεί η Κωτσόβολος

Κυκλοφορεί δημοσίευση με fake προσφορά μιας τηλεόρασης τύπου LED δήθεν σε συμβολική τιμή

Οι επιτήδειοι απατεωνιές κατεργάζονται και σε μία τέτοια απόπειρα εξαπάτησης των καταναλωτών χρησιμοποιήθηκε ψευδώς το όνομα της εταιρείας Κωτσόβολος. Όπως ενημέρωσαν οι άνθρωποι τη αλυσίδας, στα social media κυκλοφορεί δημοσίευση με fake προσφορά μιας τηλεόρασης τύπου LED δήθεν σε συμβολική τιμή.

Οι επιτήδειοι παροτρύνουν τους ανυποψίαστους καταναλωτές να καταχωρήσουν τα προσωπικά στοιχεία τους και κατόπιν τα στοιχεία της χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας τους, προκειμένου να παραλάβουν το υποτιθέμενο δώρο.

Η Κωτσόβολος ξεκαθαρίζει ότι ουδεμία σχέση έχει με την εν λόγω ψευδή προσφορά και ενημερώνει ότι πρόκειται για διαδικτυακή απάτη, καλώντας τους καταναλωτές να αγνοήσουν τη δημοσίευση και να μην προβούν σε καμία καταχώρηση ούτε των προσωπικών στοιχείων τους ούτε των στοιχείων των πιστωτικών/χρεωστικών καρτών τους.

Οι μόνες έγκυρες online πηγές πληροφόρησης για τις προσφορές και τις ενέργειες της Κωτσόβολος είναι οι επίσημοι λογαριασμοί της στα social media και οι αναρτήσεις που προέρχονται από αυτούς, καθώς και ο ιστότοπος της εταιρείας www.kotsovolos.gr.

Επίσης, παρακαλεί, οποιονδήποτε αντιληφθεί ότι έχει πέσει θύμα εξαπάτησης, να επικοινωνήσει με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας υποβολής καταγγελιών: https://portal.astynomia.gr/, e-mail: ccu@cybercrimeunit.gov.gr, τηλέφωνο: 11188).

 

 

 

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα