Για ρεκόρ Γκίνες ο Νίκος Δένδιας – Τα έκανε όλα σε μια ημέρα

«Ρεκόρ» σε διπλωματικό μαραθώνιο μέσα σε μόλις μία ημέρα, έκανε την Τρίτη 24 Νοεμβρίου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Η χθεσινή ημέρα του υπουργού Εξωτερικών ξεκίνησε με τη δήλωση για την Τουρκία, ότι κανείς δεν είναι αφελής για να πιστέψει σε μια προσχηματική αλλαγή συμπεριφοράς τις ημέρες που θα μεσολαβήσουν από τις 29 Νοεμβρίου (που αναμένεται η λήξη της NAVTEX για τις σεισμικές έρευνες του Oruc Reis) μέχρι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 10 και 11 Δεκεμβρίου.

Ο… μαραθώνιος του Νίκου Δένδια συνεχίστηκε με τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους υπουργούς Εξωτερικών τριών μουσουλμανικών κρατών (Αλγερίας, Ιορδανίας, Αιγύπτου) που έχουν εύλογο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στην περιοχή μας.

Το μεσημέρι και το απόγευμα της Τρίτης ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών συμμετείχε σε τηλεδιασκέψεις των Δωρητών για το Αφγανιστάν και την 37η Υπουργική Διάσκεψης Γαλλοφωνίας, ενώ ήταν ομιλητής στη διαδικτυακή διάσκεψη του Economist για την Κύπρο και την ενεργειακή διπλωματία.

Και έπειτα απ’ όλα αυτά είχε ο «μαραθώνιος» του Νίκου Δένδια τελείωσε το βράδυ, με δύο νέες και σημαντικές τηλεφωνικές συνομιλίες με ομολόγους του, τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ και τον ΥΠΕΞ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Σεΐχη Zayed al Nahyan!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα