Γιώργος Παπανδρέου: Γι’ αυτό κατεβαίνω για πρόεδρος

Έκανε λόγο για «Νέα Αλλαγή» και για την ανάγκη διαμόρφωσης μιας προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης

Αυτό που για ημέρες αναμενόνταν “εξάντλησε” σε κάτι περισσότερο από 100 λέξεις ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοινώνοντας και επισήμως το βράδυ της Τετάρτης την υποψιότητά του για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής.

Ξεκινώντας με την φράση «Χρειαζόμαστε μια Νέα Αλλαγή» που εμπεριείχε σαφή αναφορά στο εμβληματικό σύνθημα του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου, ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του Κινήματος υποστηριξε ότι «η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη χρειάζεται να ξαναγίνει μεγάλη».

Σε αυτό το πλαίσο όπως συμπλήρωσε ο Γ. Παπανδρέου αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος δηλώνοντας μεταξύ άλλων την πρόθεσή του να γίνει το ΚΙΝΑΛ «καταλύτης για την διαμόρφωση μιας προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης.».

Αναλυτικά η δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου έχει ως εξής:

«Χρειαζόμαστε μια Νέα Αλλαγή. Για τους πολίτες και τη χώρα. Για αυτό η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη χρειάζεται να ξαναγίνει μεγάλη.

Να συμπορευτεί με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη και τον κόσμο, που επανέρχονται δυναμικά.

Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για την ηγεσία του Κινήματος. Θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις για να ξαναγίνει η παράταξη μας μεγάλη και ισχυρή.

Πρωταγωνιστής και πάλι των εξελίξεων. Καταλύτης για την διαμόρφωση μιας προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης.

Παράταξη ικανή να απαντήσει αποτελεσματικά στη συντήρηση.

Καλώ όλους τους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες, να μετατρέψουμε αυτήν τη διαδικασία σε γιορτή Δημοκρατίας και συμμετοχής.

Για την απόφασή μου αυτή έχω ενημερώσει την Πρόεδρο μας, Φώφη Γεννηματά και την αρμόδια επιτροπή».

Σημειώνεται ότι πριν από την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του ο Γιώργος Παπανδρέου είχε συσκεφθεί με τους συνεργάτες του στο Ίδρυμα Γεωργίου Παπανδρέου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα