Η «θεία Έλλη», ο κληρονόμος από το πουθενά και ο Πατριάρχης

Το περιεχόμενο της ποινικής δικογραφίας που έχει σχηματισθεί για την υπόθεση και η οποία πλέον διερευνάται από Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, θα μπορούσε να αποτελέσει το υλικό για το σενάριο φιλόδοξης κινηματογραφικής ή τηλεοπτικής παραγωγής. Στο επίκεντρο της ιστορίας είναι μια 86χρονη κοσμοπολίτισσα, η οποία από τη Μύρινα της Λήμνου βρέθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, όπου απέκτησε περιουσία και από εκεί βρέθηκε για σπουδές ζωγραφικής στη Γαλλία. Πολύ συχνά ταξίδευε, όμως, και στην Ελλάδα για να επισκέπτεται τα έξι αδέρφια της και τους λοιπούς συγγενείς της.

Μήλον της έριδος που έφτασε στα δικαστήρια την υπόθεση είναι η διαθήκη της «θείας Έλλης», όπως την αποκαλούν οι οικείοι της. Όταν η «θεία Έλλη» -η οποία ήταν ανύπαντρη- απεβίωσε το 2002 σε ηλικία 86 ετών, κάποια ανίψια της και δύο παντρεμένες αδερφές της κληρονόμησαν τα περιουσιακά της στοιχεία. Ανάμεσα σε αυτά ήταν και 350 στρέμματα από την προίκα της μητέρας της στο νησί της Λήμνου. Οι κληρονόμοι της, αφού αποδέχτηκαν την κληρονομιά κάποια στιγμή αργότερα εκποίησαν δύο από τα ακίνητα που τους είχε αφήσει. Τότε εμφανίζεται ένας ώριμος κύριος Δημήτρης Σ., ο οποίος συστήνεται ως συγγενής και μάλιστα ως εγγονός του… παππού της «θείας Έλλης» (που είχε χωρίσει τη γιαγιά της και είχε παντρευτεί μια άλλη γυναίκα) και άρα πρώτος εξάδερφος της αποβιώσασας.

Ο κύριος Δημήτρης τηλεφώνησε στην εν ζωή αδερφή της «θείας Έλλης», που δεν τον είχε δει ποτέ και δεν γνώριζε την ύπαρξή του, της είπε ότι αυτός ήταν ο κληρονόμος της περιουσίας, καθώς είχε στην κατοχή του και ιδιόχειρη διαθήκη και εμφανίστηκε να διεκδικεί και το κομμάτι γης που είχε ήδη πουληθεί. Οι άνθρωποι πήγαν σε γραφολόγους που πιστοποίησαν ότι η διαθήκη είναι πλαστή και η υπόθεση έφτασε μετά από χρόνια στο ακροατήριο, όπου όλοι οι συγγενείς διέρρηξαν τα ιμάτια τους ότι ο δήθεν κληρονόμος τους ήταν παντελώς άγνωστος μέχρι τη στιγμή που δήλωσε την παρουσία του.

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος εμφάνισε στο δικαστήριο και φωτογραφία του με τον… Πατριάρχη Αλεξάνδρειας, μέσω του γραφείου του οποίου -όπως υποστήριξε- έφτασε στην κατοχή του η διαθήκη. Η δίκη που ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες θα συνεχισθεί στις 19 Μαρτίου.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα