Η Αφρική θα χωριστεί στα δύο!

Τεράστιο ρήγμα έκανε την εμφάνισή του στην Κένυα και «προμηνύει» τον διαχωρισμό της Αφρικής στα δύο και τη γέννηση μιας νέας Ηπείρου! Ακούγεται απίστευτο αλλά μοιάζει πολύ πιθανό αυτό να συμβεί, όπως λένε οι επιστήμονες.

Μετά τους τελευταίους ισχυρούς σεισμούς  εμφανίστηκε ένα τεράστιο ρήγμα πλάτους 20 μέτρων και βάθους 15 μέτρων στην Κοιλάδα Ναρόκ στην Κένυα . Το ρήγμα είναι αρκετά επιφανειακό, ωστόσο αποτελεί μια ακόμη ένδειξη ότι η Αφρική κόβεται στη μέση.

Η νέα Ήπειρος που θα δημιουργηθεί θα περιλαμβάνει τη σημερινή Σομαλία, τη μισή Αιθιοπία την Κένυα και την Τανζανία. Η νέα Ήπειρος όπως έχει συμβεί παντού στον πλανήτη στο παρελθόν θα χωριστεί από την Αφρική με έναν νέο ωκεανό που θα δημιουργηθεί.

Δείτε τα εντυπωσιακό βίντεο:

Οι επιστήμονες λένε ότι άλλη μια ισχυρή ένδειξη είναι η ύπαρξη στην περιοχή κοντά στη ζώνη που αναμένεται να υπάρξει το χάσμα του ηφαιστείου Σουσουά. Είναι μια ένδειξη ότι ο φλοιός της γης στο σημείο αυτό έχει σημαντικό ρήγμα.

Τα τελευταία χρόνια δεν υπήρχαν ισχυρές ενδείξεις για ενεργοποίηση της περιοχής. Το τελευταίο διάστημα αυτό φαίνεται άλλαξε. Η λεγόμενη Σομαλική Πλάκα φαίνεται πως ενεργοποιείται.

Για όσους αναρωτιούνται πάντως τι θα συμβεί και αν θα υπάρξουν άμεσα κοσμοϊστορικές αλλαγές η απάντηση είναι ότι θα χρειαστεί να περιμένουν για να δουν την νέα Ήπειρο περίπου 50 εκατομμύρια χρόνια… Η Γη έχει τους δικούς της ρυθμούς.

Διαβάστε επίσης