«Η ΔΗΜΑΡ θα κατέβει αυτόνομα στις ευρωεκλογές»

Την αυτόνομη κάθοδο της Δημοκρατικής Αριστεράς στις ευρωεκλογές του 2014 προανήγγειλε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Ανδρέας Παπαδόπουλος, μιλώντας στον ρ/σ βήμα fm και απαντώντας -αρνητικά- με αυτόν τον τρόπο στην πρόσκληση του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ για κοινή κάθοδο.

Ο κ. Παπαδόπουλος εκτίμησε πως οι προσκλήσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου «εντάσσονται περισσότερο στα εσωκομματικά ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει το ΠΑΣΟΚ αυτό το διάστημα» και πρόσθεσε ότι «η ΔΗΜΑΡ θα έχει την αυτόνομη κάθοδό της στις ευρωεκλογές και αναζητούμε συμμαχίες προσώπων που ανήκουν στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, αλλά έχουν πάρει σημαντικές αποστάσεις από πρακτικές του παρελθόντος».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ένταξης της ΔΗΜΑΡ στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα είπε «το σε ποια ευρωομάδα θα ενταχθούμε, είναι ανεξάρτητο από τις συμμαχίες. Σας θυμίζω ότι το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην ίδια ευρωομάδα, για παράδειγμα. Θα το αντιμετωπίσουν τα όργανα του κόμματός μας και θα υπάρξει και συνεδριακή απόφαση. Στο συνέδριο θα αποφασίσουν τα όργανα του κόμματος σε ποια ευρωομάδα θα ενταχθεί η ΔΗΜΑΡ».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα