«Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλους ανέργους»

Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης με αφορμή την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας για τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, εξαπέλυσε η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ελενα Κουντουρά. «Ξεκίνησαν με τους καθηγητές των ΕΠΑΛ, τους σχολικούς φύλακες, τους δημοτικούς αστυνομικούς, προχωρούν στις καθαρίστριες», τονίζει η κα Κουντουρά.

Αναλυτικά η δήλωσή της:
«Το Υπουργείο Οικονομικών θέτει σε “διαθεσιμότητα”, δηλαδή απολύει, 500 καθαρίστριες με σύμβαση αορίστου χρόνου, με την πρόφαση ότι τάχα εξοικονομεί πόρους, την ίδια ώρα που αναθέτει την καθαριότητα σε ιδιωτικές εταιρείες οι οποίες κοστίζουν το ίδιο ή και περισσότερο. Μιλάμε για φτωχές γυναίκες με άνεργους συζύγους, άνεργα παιδιά, κάποιες από αυτές χήρες ή πολύτεκνες, που μένουν στο δρόμο.

Η κυβέρνηση προχωράει αδίστακτα στην εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων προς την Τρόικα για μαζικές απολύσεις υπαλλήλων παρ’ όλο που έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ και του Π.Δ. 164/2004. Ξεκίνησαν με τους καθηγητές των ΕΠΑΛ, τους σχολικούς φύλακες, τους δημοτικούς αστυνομικούς, προχωρούν στις καθαρίστριες και η «λίστα του Σίντλερ» δεν έχει τέλος.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είμαστε απέναντι στις απολύσεις και στην εν ψυχρώ εκτέλεση δεκάδων χιλιάδων υπαλλήλων αθροιστικά, μαζί με τις οικογένειες και τα σπίτια τους που θα πεινάσουν. Η ελληνική Κοινωνία δεν αντέχει άλλους ανέργους».

Διαβάστε επίσης