Η μαρτυρία μιας Ελληνίδας από το Καζακστάν: “Δεν μπορούμε να βγούμε – Χαμός από σφαίρες”

«Εμείς δε βγαίνουμε καθόλου, ούτε στο μαγαζί για να πάρουμε ψωμί, κάνουμε το ψωμί στο σπίτι. Ακούμε σφαίρες απ' έξω. Δε ξέρει κανένας τι θα γίνει αύριο, μεθαύριο»

Η Σαμπίνα Μουχαμέντοβα, κάτοικος Καζακστάν με ελληνικές ρίζες, περιγράφει στον τις δραματικές ώρες που βιώνει η ίδια και η οικογένειά της.

«Εμείς δε βγαίνουμε καθόλου, ούτε στο μαγαζί για να πάρουμε το ψωμί, κάνουμε το ψωμί στο σπίτι. Τώρα ακούμε σφαίρες απ’ έξω. Δε ξέρει κανένας τι θα γίνει αύριο, μεθαύριο», σημειώνει η Σαμπίνα Μουχαμέντοβα μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Στο Αλμάτι ο χρόνος έχει σταματήσει. Ο κόσμος φοβάται και δε βγαίνει από το σπίτι ούτε για τα βασικά. «Μας έχουν πάρει τηλέφωνο και μας έχουν πει να μην πάμε στη δουλειά γιατί γίνεται χαμός στην πλατεία. Εμείς μπορούμε να δουλεύουμε από το σπίτι αλλά πρέπει να έχουμε ίντερνετ. Εμείς δεν έχουμε ίντερνετ εδώ και τρεις ημέρες», επισημαίνει.

Η κατάσταση στους δρόμους είναι ανεξέλεγκτη, με τις μάχες μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας να μαίνονται.

«Η αστυνομία μας δε μπορεί να κάνει τίποτα γιατί στην αστυνομία μας είναι πολλοί λίγοι οι άνθρωποι που δουλεύουν εκεί. 2 μέρες πριν 5-7 το πολύ 10 αστυνόμοι είχαν πέσει και 70-75 άνθρωποι τους είχαν χτυπήσει», προσθέτει η Σαμπίνα Μουχαμέντοβα.

Αφορμή για τα αιματηρά επεισόδια, η απότομη αύξηση στις τιμές στο φυσικό αέριο και σε βασικά προϊόντα.  Οι 10.000 ομογενείς που έχουν απομείνει στο Καζακστάν ζουν με τον φόβο γενίκευσης των επεισοδίων τις επόμενες ημέρες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα