Η μεγάλη κομπίνα με το… ελαιόλαδο

Χειροπέδες σε σπείρα τσιγγάνων, που εξαπατούσαν πολίτες εμφανιζόμενοι ως υποψήφιοι αγοραστές σε πωλήσεις εμπορευμάτων, που είχαν αναρτηθεί σε ηλεκτρονικές αγγελίες του διαδικτύου, πέρασαν αστυνομικοί.

Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαδόπουλος

Πιο αναλυτικά το μεσημέρι της προηγούμενης Πέμπτης, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και των Υποδιευθύνσεων Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και Πύργου Ηλείας, συνελήφθησαν δύο άνδρες ηλικίας 23 και 37 ετών, καθώς και ένας ανήλικος 16 ετών. Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της πλαστογραφίας και της απάτης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες από τις αρχές του 2016, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και προσποιούμενοι τους υποψήφιους αγοραστές εξαπατούσαν ανυποψίαστους εμπόρους και επιτηδευματίες. Συγκεκριμένα, εντόπιζαν ηλεκτρονικές αγγελίες πώλησης ελαιολάδου και άλλων αντικειμένων και στη συνέχεια επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με τους πωλητές προκειμένου να καθορίσουν σημείο συνάντησης. Ακολούθως, είτε με την υπόσχεση άμεσης εξόφλησης είτε με την αποστολή πλαστού αποδεικτικού τραπεζικής κατάθεσης, τους έπειθαν να μεταφέρουν τα εμπορεύματα σε καταυλισμό στο Ζεφύρι, χωρίς τελικώς να καταβάλουν το αντίστοιχο χρηματικό ποσό.

Η ΕΛ.ΑΣ. έφτασε στη σύλληψη των τριών κομπιναδόρων, μετά από καταγγελία εμπόρου από τον Πύργο Ηλείας (σ.σ. είχε πέσει παλαιότερα θύμα της ίδιας απάτης). Η σπείρα έστελνε πλαστά πιστοποιητικά κατάθεσης χρημάτων, εκμεταλλευόμενη το χρονικό διάστημα που απαιτείται προκειμένου να φανεί η μεταφορά από ένα τραπεζικό ίδρυμα σε ένα άλλο, παραλάμβανε τους τενεκέδες με το λάδι και στη συνέχεια μεταπωλούσε το ελαιόλαδο αποκομίζοντας σημαντικά χρηματικά ποσά (σ.σ. κάθε τενεκές κοστίζει περί τα 60 ευρώ).

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί 9 περιπτώσεις, κατά τις οποίες οι δράστες ακολούθησαν την προαναφερόμενη μεθοδολογία. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα