Η μεγάλη «μπούκα» στο Καραϊσκάκη

Το ημερολόγιο δείχνει σήμερα 10 Φεβρουαρίου 2021 κι αν γυρίσει κανείς 30 χρόνια πίσω θα θυμηθεί ότι μια τέτοια μέρα σαν κι αυτή έγινε στο Καραϊσκάκη μια από τις μεγαλύτερες «μπούκες» που έχουν γίνει σε ελληνικό γήπεδο.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού «έβραζε» από αποφάσεις διαιτητών σε παιχνίδια του, αλλά και της αθλητικής δικαιοσύνης και το παιχνίδι με τον Αθηναϊκό μύριζε μπαρούτι.

Στο 88’ ο Γιάννης Χατζηράπτης ανακόπτεται με φάουλ από τον Θόδωρο Παχατουρίδη κοντά στην περιοχή του Ολυμπιακού και μόλις ακούγεται το σφύριγμα, δεκάδες οπαδοί εισβάλλουν στον αγωνιστικό χώρο και τρέχουν να επιτεθούν στον Χρήστο Δημόπουλο, στον διαιτητή Ναούμ, στους επόπτες και στους αστυνομικούς που ήταν εκείνη τη στιγμή μέσα στο γήπεδο.

Τα επεισόδια γενικεύονται στις εξέδρες, ο αγώνας διακόπτεται, κατακυρώνεται υπέρ του Αθηναϊκού (0-2) και ο Ολυμπιακός τιμωρείται με αφαίρεση δύο βαθμών.

Ο λόγος που ο Δημόπουλος έγινε στόχος ήταν, σύμφωνα με φιλάθλους, μία άσεμνη χειρονομία που έκανε προς το μέρος τους λίγο νωρίτερα μέσα στο ματς κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ.

Στην ιστορία έμεινε η δήλωση του τότε προέδρου του Ολυμπιακού, Αργύρη Σαλιαρέλη:«Δεν ξέρω ποιας ομάδας φίλαθλοι ήταν αυτοί που μπήκαν μέσα. Μπορεί του Αθηναϊκού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ, δεν ξέρω. Δεν ήταν πάντως από τη Θύρα 7, από άλλες θύρες μπήκαν μέσα. Σε εκείνες τις θύρες κάθονται επιστήμονες άνθρωποι, που μάλλον αγανάκτησαν με όσα γίνονται εις βάρος της ομάδας τους, αφού το πρωτάθλημα δεν παίζεται επί ίσοις όροις και γι’ αυτό είμαι σίγουρος».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα