Η ΝΔ αποσύρει τον Νίκα κι εκείνος υμνεί τον ΣΥΡΙΖΑ!

Μόνο ως περίεργη μπορεί να θεωρηθεί η συμπεριφορά του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, όπου τελευταία συχνά-πυκνά δείχνει να μη θυμάται ούτε την πολιτική του καταγωγή, ούτε τους ανθρώπους που πραγματικά τον βοήθησαν από δήμαρχος Καλαμάτας να εκλεγεί περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Και λέμε περίεργη, διότι ξαφνικά ασκεί κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Βασίλη Κικίλια, για την υγειονομική διαχείριση της πανδημίας στην περιφέρειά του. Όπως ότι δεξιά κι αριστερά λέει διάφορα, ότι είναι ανεξάρτητος και δεν τον βοήθησε κανένας για να κερδίσει τις εκλογές. Και φωτογραφίζει τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για θέματα Αποδήμων, Κώστα Βλάση και άλλους.

Η αλήθεια είναι ότι εδώ και πολύ καιρό θεριεύει  η δυσαρέσκεια των Πελοποννήσιων για τη διοίκηση της Περιφέρειας. Δυσαρέσκεια από όλες τις περιφερειακές ενότητες. Κάτι που μπορεί να το διαπιστώσει ο καθένας, εάν κάνει μία βόλτα από τον προσωπικό λογαριασμό του κ. Περιφερειάρχη στο Facebook, όπου κάτω από κάθε ανάρτηση υπάρχουν μόνιμα σχόλια του στυλ «βαρεθήκαμε τα παραμύθια και τις ψεύτικες υποσχέσεις», που προς τιμήν του δεν τα έχει διαγράψει.

Η δυσαρέσκεια για τον κ. Νίκα έχει μεταφερθεί και στο Μαξίμου, που έτσι κι αλλιώς δείχνει μία αλλεργία στους… δεινόσαυρους της τοπικής αυτοδιοίκησης. Και ο κ. Νίκας συγκαταλέγεται σε αυτούς. Και ο στόχος του πρωθυπουργού είναι να μεταγγιστεί με νέο αίμα η τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς ένα από τα επόμενα βήματα θα είναι να δοθούν ακόμη μεγαλύτερες αρμοδιότητες, όπως για παράδειγμα η διαχείριση του ΕΝΦΙΑ, ο οποίος θεωρείται ως ο πιο αποδοτικός φόρος.

 Το μοντέλο των νέων προσώπων

Στην κυβέρνηση είναι ικανοποιημένοι με το πείραμα της Δυτικής Ελλάδας και της Στερεάς Ελλάδας. Εκεί όπου ηγούνται δύο νέοι άνθρωποι, ο Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Φάνης Σπανός. Αυτό το μοντέλο με τις υποψηφιότητες σε ακόμη περισσότερες περιφέρειες, αλλά και σε όσο το δυνατόν περισσότερους δήμους προκρίνει το Μαξίμου και γι’ αυτό ήδη στη Ν.Δ. έχουν ξεκινήσει να αναζητούν τέτοια πρόσωπα, τα οποία και αξιολογούν. Ταυτόχρονα, σε κάποιους θα ζητηθεί η απόσυρσή τους. Μεταξύ αυτών που θεωρούνται ότι έχουν ολοκληρώσει την καριέρα τους στην αυτοδιοίκηση είναι και ο κ. Νίκας, ο οποίος ήδη διάγει την έβδομη δεκαετία του βίου του.

Ο ίδιος προφανώς έχει ενημερωθεί και αντιδρά, αρνούμενος να αποσυρθεί και απειλώντας πως θα κατέλθει ακόμη και ως ανεξάρτητος υποψήφιος. Ο καθένας μπορεί να αποφασίσει για τον εαυτό του και έχει κάθε δικαίωμα να έχει φιλοδοξίες για οτιδήποτε. Όμως είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιεί πλάγια μέσα τού στυλ «θα προκαλέσω κακό και σε σας». Διότι η επίθεση που έκανε προ μηνός στον υπουργό Υγείας για τη διαχείριση της πανδημίας δεν την έχει κάνει ούτε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, που πριν από ένα χρόνο περίπου είχε ζητήσει την αντικατάστασή του. Κάτι που προκάλεσε την οργή των περισσοτέρων στη Ν.Δ. Εξάλλου, οι πιο διαβασμένοι κατανόησαν το παγωμένο κλίμα μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα. Έκανε μεγάλο κόπο ο πρωθυπουργός για να κρύψει την ενόχλησή του, που είχε δίπλα τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

 Ο ξεχασιάρης περιφερειάρχης

Εκεί που πραγματικά έκανε έξαλλους τους περισσότερους στη Ν.Δ. ήταν όταν έκανε δηλώσεις για τη συνεργασία που είχε σε διάφορα ζητήματα με τον ΣΥΡΙΖΑ, για τον οποίο ισχυρίστηκε πως προσέφερε στην αστική δημοκρατία κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του από το 2015-2019. Αλήθεια, την τετραετία του Τσίπρα, ο κ. Νίκας πού βρίσκονταν; Δεν ήταν δήμαρχος Καλαμάτας; Ή μήπως ήταν δήμαρχος σε κάποια πόλη εξωτικής χώρας και δεν γνώριζε τις συνέβαινε στην Ελλάδα; Διότι από ό,τι θυμόμαστε η Καλαμάτα δεν μεταφέρθηκε σε άλλη χώρα. Ή στην Καλαμάτα δεν υπήρχαν ατελείωτες ουρές στα ΑΤΜ, όταν ο Τσίπρας έκλεισε τις τράπεζες με την επιβλαβή για τη χώρα απόφαση για το γελοίο δημοψήφισμα; Εκτός εάν ο κ. Νίκας από την εποχή που ήταν δήμαρχος έχει συνηθίσει να τρώει λωτούς για να ξεχνά τι υποσχόταν προεκλογικά και τι έκανε μετά. Ίσως και τώρα έχει γευθεί το αγαπημένο του φρούτο, τον λωτό, λησμονώντας πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις.

Διότι στο διάστημα που ήταν δήμαρχος Καλαμάτας ο άνθρωπος που τον βοήθησε σε όλα ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Είτε ως ευρωβουλευτής, είτε ως βουλευτής Μεσσηνίας, είτε ως υπουργός Πολιτισμού (στην κυβέρνηση Καραμανλή), είτε ως πρωθυπουργός. Ακόμη και για να εκλεγεί περιφερειάρχης, ο κ. Σαμαράς έβαλε πλάτη. Και για την επιλογή του από τη Ν.Δ., και εν συνεχεία στον προεκλογικό αγώνα. Διότι μπορεί ο ίδιος ο κ. Νίκας να είναι ξεχασιάρης, αλλά όλοι οι υπόλοιποι θυμόμαστε πως ο ανεξάρτητος Πέτρος Τατούλης έχοντας απέναντί του ένα ολόκληρο κόμμα (Ν.Δ.), αλλά και καταγγελίες για αποτυχημένη θητεία, ήταν ο νικητής του πρώτου γύρου με 34,10% έναντι 33,61%. Και εάν δεν υπήρχε ο Αντώνης Σαμαράς, ο Πέτρος Τατούλης θα ήταν ο νικητής και ο κ. Νίκας τώρα με τον καύσωνα θα απολάμβανε τη συνταξούλα του. Διότι πώς να το κάνουμε, άλλη αίγλη έχει ο πρώην περιφερειάρχης και άλλη ο νυν.

Αλήθεια πώς είναι δυνατόν να έκανε λόγο για προσφορά τού ΣΥΡΙΖΑ στους θεσμούς, όταν με εξωθεσμικό τρόπο επί ημερών Τσίπρα επιδιώχθηκε η δίωξη δέκα πολιτικών προσώπων μεταξύ των οποίων ήταν και ο κ. Σαμαράς, ο οποίος έχει ευεργετήσει τον νυν περιφερειάρχη Πελοποννήσου;  Μόνο για τη σκευωρία της Novartis δεν έπρεπε ποτέ να πει αυτά τα λόγια για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Προφανώς ο κ. Νίκας έχει ασθενή μνήμη. Διότι πώς αλλιώς να εξηγήσει κάποιος λογικός άνθρωπος ότι ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου λησμόνησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τον αποκαλούσε ακροδεξιό και ζητούσε από τη Ν.Δ. να τον αποσύρει και να τον καταδικάσει; Πώς, λοιπόν, τώρα τα ξέχασε όλα αυτά;

Πάντως σημαντικό ρόλο στην απόφαση του κυβερνώντος κόμματος να μην τον στηρίξει στις επόμενες περιφερειακές εκλογές ήταν και η απίθανη απόφαση του κ. Νίκα και της παράταξής του να μην ψηφίσει στο περιφερειακό συμβούλιο την αποπομπή της Ελληνικής Αυγής στην Πελοπόννησο. Διότι όλοι γνωρίζουν ότι η Ελληνική Αυγή συνδεόταν με τη Χρυσή Αυγή, η οποία κι επισήμως –με δικαστική απόφαση– εκρίθη ως εγκληματική οργάνωση. Φυσικά, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι επί Αντώνη Σαμαρά ξεκίνησε η επιχείρηση αποπομπής της Χρυσής Αυγής και επί Ν.Δ. ολοκληρώθηκε το δικαστήριο.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα