Η νεράιδα (Φώφη) και το παλικάρι (Τσίπρας)

Ανταλλάσσουν βαριές κατηγορίες, που όμως τις ξεχνούν φοβούμενοι πρόωρες εκλογές

Στη γνωστή ταινία του ελληνικού κινηματογράφου «Η Νεράιδα και το παλικάρι», ο «Βροντάκης» Παπαμιχαήλ με τη «Φουρτουνάκισσα» Βουγιουκλάκη ήταν ορκισμένοι εχθροί, μέχρι φυσικά να ερωτευτούν. Καλή ώρα όπως ο Αλέξης Τσίπρας και η Φώφη Γεννηματά, που συχνά-πυκνά ανταλλάσσουν βαριές πολιτικές κουβέντες διεκδικώντας μερτικό από το ίδιο χωράφι της ευρύτερης Κεντροαριστεράς.

Όσο, όμως, κι αν κρατιέται ζωντανή η «βεντέτα», δεν παύουν να υπάρχουν και ενδείξεις που δείχνουν τάσεις για… φίλιωμα, αρχικά διά της ανακωχής. Όπως έγραψε και στο τελευταίο φύλλο της η «Α», την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή οι αρχηγοί του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ εξαπέλυσαν συντονισμένα –μικρόψυχα όπως τα χαρακτηρίσαμε εμείς– πυρά κατά των μέτρων που έχει λάβει η Ν.Δ., στην προσπάθεια ανάσχεσης των οικονομικών επιπτώσεων που έχει αρχίσει να επιφέρει η υγειονομική κρίση στη χώρα μας.

Μάλιστα, η επιχειρηματολογία που χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας και η Φώφη Γεννηματά ήταν πανομοιότυπη, ενώ οι πιο παρατηρητικοί σημειώνουν με νόημα ότι στην κοινοβουλευτική συζήτηση της περασμένης Πέμπτης  η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δεν έκανε την παραμικρή εχθρική κίνηση εναντίον της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όπως συνηθίζει.

Δεν πρέπει, δε, να περνάει απαρατήρητο ότι την ίδια ημέρα της συζήτησης (30/4) τα «ΝΕΑ» είχαν ένα πρωτοσέλιδο «χτύπημα» για σινιάλο Τσίπρα σε ΚΙΝΑΛ για «κοινή εκλογική κάθοδο». Το ρεπορτάζ αναφερόταν στις συμμαχίες που φέρεται να αναζητά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με φόντο το ενδεχόμενο εκλογικού αιφνιδιασμού από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κι ανεξάρτητα από τον τρόπο με τον οποίο επιχειρήθηκε να υποβαθμιστεί το θέμα από την Κουμουνδούρου και τη Χαριλάου Τρικούπη (σ.σ. για πολιτικό χιούμορ κάνουν λόγο στον ΣΥΡΙΖΑ, διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους στο ΚΙΝΑΛ πως ούτε στον αιώνα τον άπαντα δεν θα συμπράξουν) οι γέφυρες δεν είναι παντελώς κλειστές.

Προφανώς και για τον φερόμενο «γάμο» υπάρχει μακρύς και δύσβατος δρόμος που πρέπει να διανυθεί, αλλά στο παγκόσμιο πολιτικό λεξικό η λέξη «ποτέ» δεν υπάρχει.

Διαβάστε επίσης