Η Nova -παρέκαμψε τη Super League και- αιτήθηκε συνάντηση με Βασιλειάδη

Η Nova διαπίστωσε ότι από τη Super League δεν μπορεί να περιμένει πολλά και αποφάσισε να βγει μπροστά, στην προσπάθεια άμεσης επανέναρξης του πρωταθλήματος. Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε, μ’ επιστολή, να συναντήσει τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη. Ώστε να προσπαθήσει να πείσει, τον πολιτικό προϊστάμενο του αθλητισμού, για την ανάγκη να αρθεί άμεσα η απόφαση επ’ αόριστο αναβολής.

Η άρνηση της διοργανώτριας να αναλάβει τις ευθύνες της και πρωτοβουλίες για τερματισμό της κρίσης και εξεύρεση λύσεων, ανάγκασε τα στελέχη της συνδρομητικής πλατφόρμας να πάρουν την κατάσταση «στα χέρια» τους και ν’ αναλάβουν δράση. Ξέρουν ότι δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα -ειδικά μετά και την έγγραφη τοποθέτηση- από τη Super League. Στη Nova, ταυτίζονται με την άποψη (δημόσια εκφρασμένη) του υφυπουργού ότι «δεν υπάρχει λίγκα».

Θα του ζητήσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, να μην… ποντάρει πολλά στη συνεργασία της διοργανώτριας και στην ανάληψη πρωτοβουλιών από μέρους της. Αλλά να βρει άλλους συνομιλητές και τρόπους, μέσω των οποίων θα γίνουν όσα πρέπει. Ώστε να διασφαλιστεί η αποφυγή επανάληψης κατακριτέων γεγονότων αλλά και μη αναστρέψιμων συνεπειών -από τη διακοπή- για το ποδόσφαιρο.

Στον κύριο Βασιλειάδη, όπως υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές, θα επισημανθεί πως υπάρχουν σοβαρές απώλειες εσόδων. Τόσο για την εταιρία που έχει τα δικαιώματα τηλεοπτικής μετάδοσης, όσο και για τις ΠΑΕ. Απώλειες που μπορεί να γίνουν χειρότερες. Και να δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα στην αγορά ποδοσφαίρου. Ενδεικτικές -σημειώνουν στελέχη της Nova- είναι οι ρήτρες που φτάνουν περίπου το 1,5 εκατομμύριο ευρώ για κάθε αγωνιστική. Και με την πλειοψηφία των ΠΑΕ να έχει πολύ άσχημα οικονομικά, μόνο από αυτό το δεδομένο, για αρκετές από αυτές θα τεθεί ζήτημα επιβίωσης.

Διαβάστε επίσης