Η street art έμπνευση του δημάρχου

Καλή η πρωτοβουλία να ζωντανέψει η πρωτεύουσα με μία διαφορετική από τις συνηθισμένες υπαίθρια έκθεση τοιχογραφιών - Τι περιλαμβάνει το κόνσεπτ

Οι σταθεροί αναγνώστες της στήλης ξέρουν ότι ο Κώστας Μπακογιάννης έχει γίνει αρκετές φορές αντικείμενο κριτικής για τα έως τώρα πεπραγμένα του στον δημαρχιακό θώκο της Αθήνας. Ωστόσο, τα καλά πρέπει να λέγονται και μια τέτοια καλή πρωτοβουλία είναι η ιδέα να ζωντανέψει την πρωτεύουσα μία διαφορετική από τις συνηθισμένες υπαίθρια έκθεση τοιχογραφιών.

Το κόνσεπτ είναι να φιλοτεχνηθούν δημόσιες τοιχογραφίες στις όψεις αθηναϊκών κτηρίων, όχι μόνο αυτών που ανήκουν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα όπως είναι τα σχολεία αλλά και ιδιωτικών που βρίσκονται στο κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας.

Μάλιστα, στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος, δημότες της Αθήνας, αλλά και ιδρύματα, δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς μπορούν πλέον να προτείνουν να μετατραπούν και οι δικές τους επιφάνειες τοίχων σε τοιχογραφίες. Επί του διαδικαστικού οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν τη διεύθυνση του ακινήτου, τη φωτογραφία της επιφάνειας του προτεινόμενου τοίχου, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση: cityhallculture@cityofathens.gr ώστε να ακολουθήσουν οι σχετικές ενέργειες.

Φιλοδοξία της δημοτικής αρχής της Αθήνας είναι να πάρουν χρώμα και «πνοή» οι συνήθως μουντές όψεις των κτηριακών όγκων και να αναδειχτεί η σύγχρονη τέχνη μέσα από τη ματιά των εκφραστών της, των νέων και ταλαντούχων street artists.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα