ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: “Στην Αθήνα πρέπει να σπάσεις αυγά”

«Στο δεύτερο γύρο θα είμαστε εμείς και ο Κώστας Μπακογιάννης», είπε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με την Ανοιχτή Πόλη Νάσος Ηλιόπουλος μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή.

«Ήταν συνειδητή επιλογή να φύγω από το Υπουργείο. Εργασίας και να διεκδικήσω τον Δήμο, είναι πολύ τιμητικό να μπορείς να εργαστείς για την πόλη στην οποία έχεις γεννηθεί και έχεις μεγαλώσει», πρόσθεσε ο Νάσος Ηλιόπουλος. Απαντώντας στο κατά πόσον είναι σημαντική η αναγνωρισιμότητα στην κούρσα για τον Δήμο Αθηναίων ο Ν. Ηλιόπουλος είπε: «Είχα το πλεονέκτημα ότι κυκλοφορώ 30 χρόνια στην πόλη κι αυτό φαίνεται».

Επισήμανε ότι αυτοδιοίκηση σημαίνει ρίζες με έναν τόπο. «Προέρχομαι από μία γειτονιά της Αθήνας από αυτές που αποκαλούμε “πίσω αυλή”», ανέφερε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με την Ανοιχτή Πόλη και τόνισε ότι υπάρχουν ολόκληρες γειτονιές ξεχασμένες από το Δήμο και «δημοτικές αρχές που ήταν πιο κοντά στην πλατεία Συντάγματος. Αυτό θέλουμε να αλλάξει».

Αναφερθείς στα όσα του μεταφέρουν οι πολίτες όταν μιλά μαζί τους είπε ότι είναι αρκετοί εκείνοι που δεν πιστεύουν ότι η Αθήνα δεν μπορεί να αλλάξει .«Πηγαίνω σε γειτονιές που είναι στα σύνορα του δήμου και ακούω από πολλούς ότι θα ήθελαν να είναι μερικά στενά πιο πάνω για να ανήκουν στο γειτονικό δήμο. Κι αυτό δείχνει μία συνολικότερη εγκατάλειψη», είπε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με την Ανοιχτή Πόλη.

Επικεντρώθηκε σε ζητήματα καθαριότητας, πρασίνου, φωτισμού, ελεύθερων χώρων και ασφάλειας, επισημαίνοντας ότι ενώ έχει τα εργαλεία ο δήμος δεν τα χρησιμοποιεί προκειμένου να επιλύσει προβλήματα καθημερινότητας. «Αν δείτε τον προϋπολογισμό του δήμου της Αθήνας είχε τεχνικό πρόγραμμα για έργα 40 εκατομμύρια. Πόσα εκτέλεσε από αυτά; Δύο εκατομμύρια ευρώ.», είπε ο Ν. Νάσος Ηλιόπουλος προσθέτοντας ότι η συζήτηση για τις αρμοδιότητες του δήμου συχνά μετατρέπεται σε άλλοθι για πράγματα που θα έπρεπε να έχουν γίνει από το Δήμο και δεν γίνονται.

«Δεν φοβάμαι να τσακωθώ για ζητήματα του Δήμου. Το λέω καθαρά. Στην Αθήνα δεν μπορείς να τα έχεις καλά με όλους. Πρέπει να σπάσεις αυγά», σημείωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, υπενθυμίζοντας ότι όταν ήταν επικεφαλής στην επιθεώρηση εργασίας ήταν η πρώτη φορά που επιβλήθηκε επί των ημερών του το μεγαλύτερο πρόστιμο σε ελληνική τράπεζα για παραβίαση ωραρίου, ενώ για τον ίδιο λόγο έκλεισε και τραπεζικό κατάστημα.

Διαβάστε επίσης