Ισόβια κάθειρξη στον δράστη για τη δολοφονία του 52χρονου με νοητικά προβλήματα

Η δικαιοσύνη αποφάνθηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης για την ποινή του 38χρονου

Ποινή ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον 11 χρόνια πρόσαψε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, στον 38χρονο δράστη ο οποίος ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου έναν 52χρονο άνδρα με νοητικά προβλήματα, τον Απρίλιο του 2019.

Η άγρια δολοφονία ξυλοδαρμού συνέβη δύο χρόνια νωρίτερα στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, όπου το θύμα ζούσε σε διαμέρισμα με την αδελφή και τον συνταξιούχο πατέρα τους. Ο εισαγγελέας της δίκης, ζητώντας την καταδίκη του 38χρονου Έλληνα  δήλωσε πως ο δράστης “¨Χτυπούσε τον 52χρονο χωρίς δισταγμό και οίκτο και παρότι αιμορραγούσε τον εγκατέλειψε αβοήθητο”.

Για την άμεση συνεργία σε δολοφονία κατηγορήθηκαν μαζί με τον δράστη και η 40χρονη σύντροφος του, με την 22χρονη κόρη της για 10 και 8 χρόνια αντίστοιχα. Το δικαστήριο όμως αναγνώρισε και στις δύο ελαφρυντικά, με την κόρη να αφήνεται ελεύθερη εν όψη του εφετείου, σε αντίθεση με τους άλλους δύο που πήραν τον δρόμο της φυλακής.

Επιπλέον στο κατηγορητήριο περιλαμβάνεται και το όνομα ενός 31χρονου αλλοδαπού ο οποίος φαίνεται να είναι φίλος της 22χρονης, καθώς όμως παραμένει ασύλληπτος θα δικαστεί μόνο, αφότου συλληφθεί. Από την δικογραφία προκύπτει και το πόρισμα πως οι δύο γυναίκες γνώριζαν τον 79χρονο πατέρα του θύματος καθώς και τις συντάξεις και τα επιδόματα που λάμβανε.

Το σκηνικό της δολοφονίας

Όταν οι τέσσερις δράστες εισήλθαν στην μονοκατοικία ο 52χρονος εκτιμάται ότι προέβαλλε αντίσταση και προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις του δέχθηκε ισχυρά χτυπήματα σε διάφορα σημεία τα οποία αποδείχθηκαν θανατηφόρα. Χτυπήματα όμως δέχθηκε κι ο 79χρονος πατέρας που χρειάστηκε να διακομιστεί με τραύματα στο νοσοκομείο.

Όλα αυτά συνέβησαν την ώρα που στο σπίτι βρισκόταν και η αδελφή του θύματος, επίσης με νοητικά προβλήματα και προσποιείτο ότι κοιμόταν. Τελικά οι δράστες αφαίρεσαν όσα χρήματα βρήκαν, περίπου στα 250 ευρώ, και εξαφανίστηκαν. Η εμπλοκή τους ταυτοποιήθηκε λίγους μήνες αργότερα από γενετικό υλικό το οποίο βρέθηκε μέσα στο σπίτι, ενώ απολογούμενοι στο δικαστήριο δέχθηκαν ότι πήγαν να κλέψουν αλλά «υπέδειξαν» ως δράστη της ανθρωποκτονίας τον 31χρονο, Αλβανό, συγκατηγορούμενο τους που παραμένει ακόμη ασύλληπτος.

 

 

Διαβάστε επίσης