JΤΙ: 40 χρόνια συνεπής επενδυτής στην Ελλάδα

Νέα γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ

Τα εύσημα της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την επένδυση της JTI και το έργο της για το μετασχηματισμό του εργοστασίου της ΣΕΚΑΠ στην Ξάνθη μετέφερε στο χαιρετισμό του ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ.Άδωνις Γεωργιάδης στην εκδήλωση της εταιρείας για τα 40 χρόνια της επενδυτικής της παρουσίας στην Ελλάδα.

Στην «κλειστή» εκδήλωση, λόγω των έκτακτων περιοριστικών μέτρων για την πανδημία, απηύθυναν επίσης χαιρετισμό ο Πρέσβης της Ιαπωνίας κ. Yasunori Nakayama, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος και  ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Εμμανουήλ Τσέπελης, ενώ στα επιμέρους σημεία της επένδυσης αναφέρθηκε στην ομιλία του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της JTI Ελλάδας κ. Victor Crespo.

Οι  προσκεκλημένοι περιηγήθηκαν στις αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις της μονάδας, ενώ κατά τη διάρκεια της ξενάγησης ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων και ο διευθυντής του εργοστασίου κ. Αζαίπ Κοζαχμέτοβ εγκαινίασαν τη νέα γραμμή παραγωγής.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της  JTI Ελλάδας  τόνισε: “Είμαστε όλοι εδώ σήμερα για να γιορτάσουμε ένα σημαντικό ορόσημο για την εταιρεία μας: Τα 40 χρόνια της συνεχούς επένδυσης, από την ίδρυση της εταιρείας στην Ελλάδα το 1981. Η επένδυση αυτή έγινε ακόμα μεγαλύτερη με τα 30 εκατ. δολάρια που διοχετεύθηκαν τα τρία τελευταία χρόνια από την JTI για τον μετασχηματισμό της ΣΕΚΑΠ σε μια σύγχρονη Ευρωπαϊκών προδιαγραφών παραγωγική μονάδα και την αύξηση της παραγωγικής της δυνατότητας.  Η επέτειος αυτή συμπίπτει σήμερα με τα εγκαίνια μιας ακόμη γραμμής παραγωγής. Πιστοί στη δέσμευσή μας από την πρώτη ημέρα της εξαγοράς για επένδυση στον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη της ΣΕΚΑΠ, η μονάδα έχει μετασχηματιστεί σήμερα σε ένα νέο εργοστάσιο, με παραγωγική δυνατότητα 7 φορές μεγαλύτερη έναντι του 2018 και με το 60% της παραγωγής να προορίζεται για εξαγωγές και το 40% για τις ανάγκες της εγχώριας αγοράς”.

 Ο κ. Crespo επεσήμανε ότι «Από το 2019 παράγουμε στη ΣΕΚΑΠ το Winston, τη Νο.2 μάρκα στην Ελλάδα, για τις ανάγκες της τοπικής αγοράς και εξαγωγές στην Ε.Ε, το Camel που προορίζεται για εξαγωγές καθώς και τις μάρκες BF και GR.»

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Crespo κατέληξε: «Στη JTI είμαστε υπερήφανοι που συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της Ξάνθης και της ευρύτερης περιοχής, αγοράζοντας σταθερά τα υψηλής ποιότητας ανατολικού τύπου καπνά που παράγει η περιοχή για τις μάρκες μας σε όλο τον κόσμο και παράλληλα συμβάλλοντας ενεργά στην τοπική κοινωνία,ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες της κοινότητας και στηρίζοντας τις προσπάθειες των αρχών.»

Από την πλευρά του ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε την επένδυση ως ένα «μεγάλο στοίχημα» σε έναν κρίσιμο για την Ελλάδα τόπο με μακρά παράδοση στον καπνό, αναγνωρίζοντας την JTI ως εταιρεία που έχει την υπευθυνότητα να επενδύει με σεβασμό στον εργαζόμενο, στους νόμους του κράτους και το Περιβάλλον, αυξάνοντας το επενδυτικό αποτύπωμά της στην περιοχή και συμβάλλοντας στη συνολική εξαγωγική προσπάθεια της χώρας.

 

Ο Όμιλος Japan Tobacco Inc.

Η Japan Tobacco Inc είναι μια κορυφαία διεθνής εταιρεία προϊόντων καπνού που ανήκει κατά 1/3 στο Ιαπωνικό Δημόσιο και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 130 χώρες.  Με περίπου 58.000 εργαζομένους, παράγει και εμπορεύεται ορισμένες από τις πιο γνωστές μάρκες παγκοσμίως, όπως Winston, Camel, Mevius και LD. Ο Όμιλος JT έχει δεσμευτεί να επενδύει σε Προϊόντα Μειωμένου Κινδύνου και προωθεί τα προϊόντα θερμαινόμενου καπνού με την επωνυμία Ploom καθώς και προϊόντα ηλεκτρονικών τσιγάρων με την επωνυμία Logic.Ο Όμιλος JT δραστηριοποιείται επίσης στον φαρμακευτικό κλάδο και στον κλάδο των επεξεργασμένων τροφίμων.  Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://www.jt.com/

 Η Japan Tobacco International στον κόσμο

H Japan Tobacco International – JTI είναι μέλος του Ομίλου Εταιρειών Japan Tobacco Inc.  Με κεντρικά γραφεία στη Γενεύη στην Ελβετία, η JTI απασχολεί περισσότερους από 40.000 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο.  Το 2021 έλαβε, για 7η συνεχή χρονιά, την πιστοποίηση του Κορυφαίου Εργοδότη Παγκόσμια από το Top EmployersInstituteκαι συγκαταλέγεται στις 16 διεθνείς εταιρείες που διακρίθηκαν φέτος. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.jti.com.

Η Japan Tobacco International στην Ελλάδα

Η JTI έχει αδιάλειπτη παρουσία στην ελληνική αγορά εδώ και περισσότερο από 40 χρόνια και είναι σήμερα η 2η μεγαλύτερη εταιρεία προϊόντων καπνού στην ελληνική αγορά.  Με τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες, η εταιρεία συνεισφέρει ετησίως πάνω από το 2% των συνολικών φορολογικών εσόδων της χώρας σε ΕΦΚ και ΦΠΑ καπνού και ταυτόχρονα στηρίζει την τοπική οικονομία και τον καπνικό κλάδο ο οποίος παρέχει πόρους σε περισσότερες από 50.000 οικογένειες.  Διαθέτει στην ελληνική αγορά τις διεθνείς μάρκες Winston, Camel και Old Holborn, καθώς και τα παραδοσιακά σήματα BF και GR της ΣΕΚΑΠ.  Εκτός από την εγχώρια αγορά, η JTI έχει και την ευθύνη των αγορών της Κύπρου και της Μάλτας, απασχολώντας συνολικά 300 εργαζόμενους. Το 2021 η JTI Hellas πιστοποιήθηκε από το Top EmployersInstitute ως Κορυφαίος Εργοδότης για 9η συνεχή χρονιά, ενώ είναι η 3η φορά, μετά το 2017 και το 2018, που η εταιρεία αναγνωρίζεται ως Νο.1 Κορυφαίος Εργοδότης στην Ελλάδα.

Με την εξαγορά της ΣΕΚΑΠ το 2018, η JTI διαθέτει πλέον τόσο παραγωγική όσο και εξαγωγική δραστηριότητα στη χώρα. Η JTI, αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα και την αξία της διατήρησης και ανάπτυξης της παραγωγικής μονάδας σε αυτήν την ακριτική περιοχή (Ξάνθη), τόσο για την τοπική όσο και την εθνική οικονομία, επενδύει συστηματικά στην αναβάθμιση και ανάπτυξη του εργοστασίου η οποία μέχρι και το 2020 ξεπερνά τα 30 εκατ. δολάρια.  Στο ίδιο αναπτυξιακό πλαίσιο, από τον Οκτώβριο του 2019 παράγει στην Ελλάδα το Winston για την εγχώρια αγορά και για εξαγωγές σε χώρες της Ευρώπης, καθώς και το Camel που προορίζεται για εξαγωγές στην Ε.Ε.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα