«Καλλιάφεια»: Η νέα πολιτιστική κίνηση στον νομό Ηλείας

Για την προαγωγή της πολιτιστικής κληρονομιάς του νομού

Η Καλλιάφεια λέγεται πως «γεννήθηκε» από έναν μεγάλο σεισμό τον 6o αι. π.Χ. ενώ πήρε το όνομά της από μία Νύμφη, την Καλλιάφεια, που ζούσε στο σπήλαιο Ανιγρίδων Νυμφών. Εκεί ζούσαν και οι νύμφες Πηγαία και Ίασις, και στην τελευταία αποδιδόταν και η ιαματική ιδιότητα των νερών. Ο λόγος, λοιπόν, για τη λίμνη Καϊάφα, έναν από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους της Ηλείας. Η οποία βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα ενώ διαθέτει και ιαματικά νερά.

Η «Καλλιάφεια» ιδρύθηκε το 2020 με σκοπό την διάσωση και την προαγωγή της θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του Νομού Ηλείας μέσω δράσεων και δραστηριοτήτων.

Η «Καλλιάφεια» θα υλοποιεί δράσεις για την διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και την προώθηση του πολιτισμού. Για την εκπλήρωση αυτού του στόχου διοργανώνει και συμμετέχει σε προγράμματα που αφορούν μεταξύ άλλων:

-Την προετοιμασία και υποστήριξη πολιτιστικών εκδηλώσεων όπως Φεστιβάλ, ετήσιων εορτών

-Τη συμμετοχή και υποστήριξη εργασιών σε αρχαιολογικούς χώρους,

-Την αναγέννηση ιστορικών διαδρομών και παραδοσιακών μονοπατιών,

-Τη συμμετοχή σε εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης παραδοσιακών κτιρίων.

-Τη συμμετοχή σε Περιβαλλοντικά Προγράμματα.

Με συνεργασίες και συμμετοχές σε διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποιούνται από διάφορους φορείς. με άλλους συλλόγους, οργανισμούς, ενώσεις καθώς και με τους τοπικούς φορείς Κοινότητα, Δήμο και Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, θα δοθεί έμφαση σε εκδηλώσεις όπως εκθέσεις βιβλίων, κινηματογραφικές προβολές ποιοτικών ταινιών, την μελέτη των ιστορικών γεγονότων που περιλαμβάνει την καταγραφή τους, εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφικές εκθέσεις, αλλά και για την επιμόρφωση των κατοίκων ιδιαίτερα σε ευαίσθητα θέματα υγείας.

Τα ιδρυτικά μέλη είναι:

ΑΣΠΑΣΙΑ ΚΛΟΚΑΝΑ

ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΤΖΑΒΕΛΛΑΣ

ΕΥΣΤΑΘΙΑ ΤΖΑΒΕΛΛΑ

ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΥΘΥΜΙΑ ΚΛΟΚΑΝΑ

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα