«Καλύτερη Τράπεζα στην Ελλάδα» για το 2021 η Alpha Bank

Σπουδαία διάκριση της τράπεζας στα βραβεία «Awards for Excellence 2021» που διοργανώνει η διεθνής οικονομική έκδοση «Euromoney»

Μία σπουδαία διάκριση και μάλιστα για τέταρτη φορά στη διάρκεια της παρελθούσας εξαετίας (σ.σ. το 2016, το 2018 και το 2020 οι προηγούμενες) κατέκτησε η Alpha Bank στα βραβεία «Awards for Excellence 2021» που διοργανώνει η διεθνής οικονομική έκδοση «Euromoney».

Το εν λόγω βραβείο απονέμεται κάθε χρόνο σε τραπεζικά ιδρύματα που διακρίνονται έναντι των ανταγωνιστών τους χάρη στη δυναμική παρουσία τους στις διεθνείς και εγχώριες αγορές, κατόπιν εκτενούς ανάλυσης των ποσοτικών και ποιοτικών τους δεικτών. Εν προκειμένω η Alpha Bank αναδείχτηκε ως η «Καλύτερη Τράπεζα στην Ελλάδα», με τη φετινή επιτυχία να εδράζεται στην επιτυχή ολοκλήρωση της συναλλαγής-ορόσημο Galaxy, στην πρόοδο που σημείωσε η συστημική τράπεζα στην υλοποίηση του στρατηγικού σχεδίου της, καθώς και στην ισχυρή χρηματοοικονομική ανθεκτικότητα που επέδειξε καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημικής κρίσης του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την επιτροπή αξιολόγησης του «Euromoney», η Alpha Bank φέτος ξεχώρισε λόγω της εξαιρετικής της προόδου στη μείωση των Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων (ΜΕΑ), μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής Galaxy ύψους 10,8 δισ. ευρώ, που αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη τιτλοποίηση ΜΕA στην Ευρώπη και τη μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα, σε συνέχεια δεσμευτικής συμφωνίας με την αμερικάνικη επενδυτική εταιρεία Davidson Kempner τον Φεβρουάριο του 2021.

Η ολοκλήρωση του Project Galaxy αποτέλεσε σημείο καμπής για την Alpha Bank και το ελληνικό τραπεζικό σύστημα εν γένει, εξυγιαίνοντας σημαντικά τον ισολογισμό της και συμβάλλοντας στην επίλυση του ζητήματος των κόκκινων δανείων στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια του 2020, η Alpha Bank ολοκλήρωσε με επιτυχία και μία σειρά άλλων έργων στρατηγικής σημασίας, συμπεριλαμβανομένης της έμφασης στη διαχείριση κεφαλαίων και τις τραπεζοασφάλειες, μέσω της σύναψης συμφωνίας μακροπρόθεσμης συνεργασίας με την Generali.

Όπως προαναφέρθηκε η Alpha Bank διακρίθηκε για τη χρηματοοικονομική της ανθεκτικότητα καθώς και για τις ισχυρές επιδόσεις της στην υλοποίηση της στρατηγικής της καθ’ όλη τη διάρκεια του 2020, παρά τις πιέσεις λόγω της πανδημίας. Επίσης, το ανανεωμένο στρατηγικό της σχέδιο «Project Tomorrow» και η επιτυχής αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 800 εκατ. ευρώ τοποθετούν την Alpha Bank σε θέση σηματωρού στην εθνική προσπάθεια επιτάχυνσης της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, στην εποχή μετά την πανδημία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα