Ανοσία στην πανδημία οι ελληνικές εξαγωγές ενδυμάτων και της κλωστοϋφαντουργίας

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής και Ετοίμου Ενδύματος (ΣΕΠΕΕ) σε απόλυτους αριθμούς οι ελληνικές εξαγωγές το κλάδου ανήλθαν σε €763 εκατ.

Σε μία περίοδο όπως αυτή του πενταμήνου Ιανουαρίου – Μαΐου του τρέχοντος έτους, όπου οι περισσότερες παραγωγικές δραστηριότητες είχαν σηκώσει αναγκαστικό χειρόφρενο λόγω του πανδημικού lockdown στην οικονομία, οι εξαγωγές του εγχώριου κλάδου ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας έκαναν… πρωταθληματική εμφάνιση «γράφοντας» σημαντικά ποσοστά αύξησης της τάξης του +21% συγκριτικά με το αντίστοιχο πεντάμηνο του 2020.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής και Ετοίμου Ενδύματος (ΣΕΠΕΕ) σε απόλυτους αριθμούς οι ελληνικές εξαγωγές το κλάδου ανήλθαν σε 763 εκατ. ευρώ.

Πρωταγωνιστής σε αυτήν τη θετική πορεία της αλυσίδας ήταν οι εξαγωγές του πρωτογενούς τομέα, ήτοι του βαμβακιού, οι οποίες κατέγραψαν άνοδο 49%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό πεντάμηνο, και ανήλθαν σε 257 εκατ. ευρώ.

Οι εξαγωγές ενδυμάτων σημείωσαν άνοδο 11%, ανερχόμενες σε €333.000.000. Η πορεία των εξαγωγών ενδυμάτων ήταν, κατά τον ΣΕΠΕΕ, εντυπωσιακή στο τρίμηνο Μαρτίου-Μαΐου, καθώς καταγράφηκε αύξηση 70%, με αποτέλεσμα να υπερκαλυφθεί η μείωση 30% του πρώτου διμήνου. Στην κλωστοϋφαντουργία οι εξαγωγές επίσης αυξήθηκαν, κατά 8%, και ανήλθαν σε 173 εκατ.

Όσον αφορά τις εισαγωγές, καταγράφηκε αύξηση 4,9%. Η αύξηση ήταν μεγαλύτερη στις εισαγωγές κλωστοϋφαντουργικών 12%, ενώ οι εισαγωγές ενδυμάτων αυξήθηκαν κατά 2% και έφτασαν σε αξία τα 730 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα