Οι υπόγειες διαδρομές Γεραπετρίτη, Δρόσου, Λυκουρόπουλου στην «γκάφα» της ΕΡΤ με τον Πετρούνια

Αυτά τα καραγκιοζιλίκια της ΕΡΤ με τον Πετρούνια και τον Γκιώνη, είναι του παλιού καλού ΠΑΣΟΚ, του ορθόδοξου. Δεν φταίμε ποτέ εμείς, φταίνε οι άλλοι. Φταίει ο Γιαπωνέζος σκηνοθέτης, σου λέει, που δεν έδειξε τον Πετρούνια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Το είπε ο επικεφαλής του αθλητικού της ΕΡΤ, Γιώργος Λυκουρόπουλος. Κι άπαξ το είπε ο Λυκουρόπουλος, πάει και τελείωσε. Αυτό είναι και τίποτα άλλο. Άσχετασπο, τώρα, αν βάλανε χέρι στην Αναστασοπούλου, που ρώτησε γιατί δεν το έκαναν όπως με την Στεφανίδη, στους Ολυμπιακούς του Ρίο

Ο Λυκουρόπουλος βρήκε και κάνει. Αν δεν τα έβρισκε, δεν θα έκανε. Ο διευθυντής το θεώρησε δεδομένο. Άπαξ και θεωρείς πράγματα δεδομένα, δεν κάνεις για διευθυντής. Ο διευθυντής προνοεί. Προβλέπει. Δεν βγαίνει βόλτα στα κυριλέ καφέ και το πα΄ζιει διευθυντής.

Έπρεπε να το είχε προβλέψει, ότι ο Ιάπωνας μπορεί και να μην έδειχνε τον Πετρούνια και να το ζητήσει έγκαιρα. Όχι την τελευταία στιγμή. Πριν ακόμα αρχίσουν οι μεταδόσεις. Ατό κάνει ένας σοβαρός διευθυντής. Σου λέει, μπας και γίνει καμία στραβή και την πατήσουμε.

Εικόνα, μάστορα, υπάρχει για όλους τους αθλητές. Τα πάντα όλα. Ο Ιάπωνας επιλέγει ό,τι νομίζει. Δεν επέλεξε τον Πετρούνια. Άπαξ και του είχε ζητηθεί έγκαιρα, θα τον έδειχνε. Δεν του ζητήθηκε από τον Λυκουρόπουλο. Απλά πράγματα. Και μετά, ο Γιωργάκης βγήκε στο γυαλί να το φορτώσει αλλού. Σάμπως θα του κάνει κανένας παρατήρηση; Σάμπως θα του ζητηθεί η παραίτηση; Ποιος να την ζητήσει; Ο Γεραπετρίτης;

Ο Λυκουρόπουλος, από τον Πειραιά, τρούπωσε στην ΕΡΤ, επί ΣΥΡΙΖΑ. Πενήντα αθλητικούς δημοσιογράφους είχε η ΕΡΤ, ο Λυκουρόπουλος έλειπε. Επί Γιάννη – «δεν είμαι του τζάμπα» – Δρόσου στην ΕΡΤ τρούπωσε.

Κι όταν ήρθε η ΝΔ στα πράγματα, όλοι έλεγαν ότι θα τον καθάριζαν τον Λυκουρόπουλο. Έλα, όμως, που ο Δρόσος είναι κολλητός του Γεραπετρίτη. Αυτός τον πρότεινε για καθηγητή πανεπιστημίου.

Και ο Γεραπετρίτης «παρέστη υπέρ της ΕΠΟ στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών σε διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων, για την οποία συνήθως οι ενδιαφερόμενοι στέλνουν βοηθούς δικηγόρους που μόλις πήραν το πτυχίο τους»,  είχε γράψει τότε η «Α» και iapopsi.gr. Της ΕΠΟ, του Γιάννη Δρόσου, μιλάμε.

Κι όταν η ΝΔ ήρθε στα πράγματα, ποιος θα τον κουνούσε τον Γιωργάκη τον Λυκουρόπουλο, όταν είχε τις πλάτες του Γεραπετρίτη; Γι αυτό βγαίνει στο γυαλί και με ύφος τεθλιμμένης παρθένου προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Τώρα, αν έδωσε και τίποτα υποσχέσεις ότι με τον κόσμο που γνωρίζει στον Πειραιά θα βοηθήσει τον Γεραπετρίτη να εκλεγεί βουλευτής, είναι άλλο θέμα. Κανένας δεν μπορεί να κατηγορήσει κανέναν, αφού έτσι παίζεται το παιχνίδι.

Παίρνεις έναν πρόεδρο οργανισμού που είναι φίλος σου και του λες, «κάλεσε τον Γεραπετρίτη σ’ αυτό το event». Ή, ενέπλεξε τον Γεραπετρίη για να φανεί στο λαό του Πειραιά και να πάει να τον ψηφίσει. Πειραιώτης είναι ο Γεραπετρίτης, αλλά θέλει κι έναν να τον σπρώξει.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα