Καμίνης: «Το ζήτημα για το ΚΙΝΑΛ είναι να ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και να μην κυριαρχήσει η Ν.Δ»

«Καλό θα ήταν να πηγαίναμε με όλες μας τις δυνάμεις μαζί. Ο κ. Βενιζέλος επέλεξε να αποχωρήσει. Αυτό είναι ένα κενό που πρέπει να καλύψουμε» δήλωσε στον «Αθήνα 9.84» ο Γιώργος Καμίνης.

«Το ζήτημα για εμάς είναι να ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και να μην έχουμε μια ΝΔ που θα κυριαρχήσει τα επόμενα χρόνια» σημείωσε, ο κ.Καμίνης στην συνέντευξή του στην εκπομπή «Αθήνα Σήμερα» με την Νόνη Καραγιάννη. Επανέλαβε επίσης ότι έως την τελευταία στιγμή δεν γνώριζε ότι θα ήταν πρώτος στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΚΙΝΑΛ.

Ο κ. Καμίνης επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Κλεισθένη δημιούργησε ένα τερατούργημα στην τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς όπως είπε με την απλή αναλογική θα υπάρχει αδυναμία διοίκησης.

Για εκλογικό αποτέλεσμα
«Μεγάλη νίκη για Νέα Δημοκρατία και μία μεγάλη κατάρρευση για το ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που είδαμε στις Ευρωεκλογές το βλέπουμε να επιβεβαιώνεται και στις τοπικές εκλογές. Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ μας αφήνει μία κληρονομία στην τοπική αυτοδιοίκηση κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσίν του. Θα δούμε δημοτικά συμβούλια που δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν, τόσο μεγάλος θα είναι ο κατακερματισμός. Αυτό το τερατούργημα δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Όταν φώναζα στην ΚΕΔΕ ότι ο Κλεισθένης θα προκαλέσει αυτά τα φαινόμενα, ορίστε τώρα. Θα πετύχουν το αντίθετο από αυτό που σκόπευαν».

Για ΚΙΝΑΛ

Στον κ. Καμίνη ετέθη το ερώτημα εάν ήταν όντως τόσο κάθετη, στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ, η διαφορά πολιτικής αντίληψης του κ.Βενιζέλου από αυτήν της ηγεσίας.

«Εγώ τουλάχιστον αυτό, στα όργανα του κόμματος ,δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να το διαπιστώσω , γιατί ο πρώην πρόεδρος απείχε συστηματικά. Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω με ποια λογική λένε ότι θα γίνουμε ουρά του ΣΥΡΙΖΑ. Το ζητούμενο για εμάς είναι να ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και σε εθνικό επίπεδο και σε παραταξιακό επίπεδο και να μην έχουμε μία ΝΔ, η οποία θα μπορέσει να κυριαρχήσει στο σκηνικό τα επόμενα χρόνια. Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε τη ΝΔ εκεί που την έφερε. Δεν την έφερε το ΚΙΝΑΛ. Και δεν βλέπω με ποιο τρόπο πάμε να γίνουμε ουρά του ΣΥΡΙΖΑ. Το αντίθετο σκοπεύουμε, να ανακτήσουμε την ηγεμονία στον χώρο που ήρθε και εγκαταστάθηκε αυθαίρετα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το με ποιες δυνάμεις θα κυβερνηθεί η χώρα, θα μας το πει το εκλογικό σώμα. Είτε η ΝΔ θα έχει αυτοδυναμία είτε δε θα έχει. Το βέβαιο είναι ότι κάποια στιγμή θα έρθει στα χέρια μας η διερευνητική εντολή και τότε εμείς θα είμαστε σε θέση να επιβάλουμε τους δικούς μας όρους για το πως πρέπει να κυβερνηθεί η χώρα»

Για τον Ε.Βενιζέλο

«Καλό θα ήταν να πηγαίναμε με όλες μας τις δυνάμεις μαζί. Ο κ.Βενιζέλος επέλεξε να αποχωρήσει. Αυτό είναι ένα κενό που θα πρέπει να το καλύψουμε και θα πρέπει να κάνουμε το παν δυνατόν, οι παρόντες πλέον, για να δώσουμε τη μεγάλη μάχη για την πατρίδα μας και για την ίδια την δημοκρατική παράταξη και την ηγεμονία στο χώρο της κεντροαριστεράς.

Πληροφορήθηκα την πολύ τιμητική πρόταση για μένα της κ.Γεννηματά, μετά τη συνάντησή της με τον κύριο Βενιζέλο, την οποία και αγνοούσα. Δεν το ήξερα. Εγώ δεν έχω μάθει να αποποιούμαι τις ευθύνες μου, έχω μάθει να ρίχνομαι στις εκλογικές μάχες και να διεκδικώ την ψήφο των ανθρώπων. Εγώ πιστεύω ότι στην καινούργια μάχη θα πορευθούμε νικηφόρα. Δεν είμαι εγώ η αιτία αυτής της επιλογής της κ.Γεννηματά»

Για τον Κώστα Μπακογιάννη:

«Θέλω να συγχαρώ τον κ.Μπακογιάννη και είμαι στη διάθεσή του, οποτεδήποτε θελήσει να τον ενημερώσω. Να λάβουμε υπόψιν ότι ο κ.Μπακογιάννης μπαίνει με μία πολύ μεγάλη προίκα, όχι μόνο οικονομική στο Δήμο.

Όλα θα είναι πολύ ευκολότερα. Θα έχει όπως όλα δείχνουν μία κυβέρνηση, απολύτως φιλική προς τον ίδιο , γιατί είναι τεράστιο ζήτημα να έχεις την κυβέρνηση κοντά σου. Εγώ στα 9 χρόνια της κρίσης είχα είτε κυβερνήσεις εχθρικές, είτε στην καλύτερη περίπτωση αδιάφορες. Ασχολιόντουσαν με τα δικά τους. Δυστυχώς έτσι είναι , δεν υπάρχει πραγματική αυτοδιοίκηση αυτή τη στιγμή στη χώρα.

Ο κ.Μπακογιάνης μπαίνει με τις καλύτερες προοπτικές σε ένα Δήμο που έχει εξασφαλισμένους οικονομικούς πόρους, ενώ εγώ πήρα χρεοκοπημένο πράγμα στα χέρια μου, με σχέδιο και μελέτες ώριμες για έργα, με έργα που έχουν γίνει. Θα έχει πολιτική στήριξη από την κυβέρνηση και όλοι οι οιωνοί είναι ευνοϊκοί γι’ αυτόν και εύχομαι να τα πάει όσο καλύτερα μπορεί».

Μ. Χριστοδουλάκης: Η επιλογή Καμίνη σηματοδοτεί την προοδευτική διεύρυνση
Η επιλογή της Φώφης Γεννηματά να τοποθετήσει το Γιώργο Καμίνη επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας σηματοδοτεί την προοδευτική διεύρυνση, τόνισε ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης μιλώντας στον«News247».

«Ο ίδιος ο Γιώργος Καμίνης έδωσε και κατάφερε νίκη κατά της Χρυσής Αυγής και μάλιστα στα πιο δύσκολα χρόνια της κρίσης. Η πρόταση που έγινε στον Ευάγγελο Βενιζέλο ήταν να επιλέξει ο ίδιος να δώσει τη μάχη του σταυρού σε οποιαδήποτε περιφέρεια ήθελε. Εκείνος ωστόσο περιόρισε την προτίμησή του στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ως επικεφαλής», επεσήμανε.

Όπως είπε ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ «Στη δύσκολη εκλογική μάχη που έχουμε μπροστά μας, δεν περισσεύει κανείς. Και ο κ. Βενιζέλος είναι πολιτικός με πολύ μεγάλη συνεισφορά στην πορεία της παράταξής μας και θα μπορούσε να προσφέρει ακόμη περισσότερα σηματοδοτώντας την ενότητα»

Διαβάστε επίσης