«Καμπανάκι» από το Taxis στους… ξεχασιάρηδες

Μία… μάλλον δυσάρεστη «έκπληξη» περιμένει όσους φορολογούμενους επισκεφτούν την ιστοσελίδα του taxisnet για να δουν τις οφειλές τους, αφού θα διαπιστώσουν ότι μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα πρέπει να πληρώσουν έως και τρεις επιπλέον φόρους.

Πρώτοι στη λίστα οι περίπου 95.000  ιδιοκτήτες οχημάτων και μοτοσικλετών που, ύστερα από διασταυρώσεις-εξπρές που διενήργησε αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά το υπουργείο Οικονομικών, εντόπισε όσους δεν πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας του 2013, χωρίς να έχουν δηλώσει ακινησία του οχήματος στην εφορία.

Οι διασταυρώσεις έγιναν στο διήμερο 2 και 3 Ιανουαρίου που είχαν μείνει κλειστές οι εφορίες. Η καταμέτρηση έγινε την περασμένη Παρασκευή και διαπιστώθηκε ότι εισπράχθηκαν 1,081 δισ. ευρώ για 5,370 εκ. τέλη κυκλοφορίας του 2014. Ωστόσο βρέθηκαν και βεβαιώθηκαν προς είσπραξη (στην διπλάσια τιμή) και ανείσπρακτα Τέλη Κυκλοφορίας του 2013  και θα πρέπει να πληρωθούν έως την 31η.1.2014. Το ίδιο θα γίνει όμως και το 2015, για άλλους περίπου 90.000 ιδιοκτήτες που δεν προμηθεύτηκαν ακόμη τα τέλη του 2014.

Επιπλέον, στην ενημέρωση οφειλών του Taxisnet οι φορολογούμενοι θα βρουν και νέες «λυπητερές» που πρέπει να πληρωθούν μέχρι τις 31.1.2014:
-Για το ΕΕΤΗΔΕ: βεβαιώθηκαν 1,645 εκατ. ανεξόφλητες ή μερικώς εξοφλημένοι λογαριασμοί Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. του 2012. Ειδοποίηση ανά υπόχρεο έχει αναρτηθεί στη διεύθυνση www1.gsis.gr/webtax/incomefp/per.jsp (επιλογή «Ειδοποιήσεις Πληρωμής ή Επιστροφής Φόρου»).

-Για τον Φόρο Πολυτελείας: 7.081 υπόχρεοι θα δουν στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση τα εκκαθαριστικά για την 2η εκκαθάριση Φόρου Πολυτελούς Διαβίωσης.

-Για τον ΦΑΠ: ολοκληρώθηκε η εκκαθάριση εκκρεμών χρεωστικών και μηδενικών Φ.Α.Π.  ετών 2012 και 2013. Για τα χρεωστικά εκκαθαριστικά η ημερομηνία πληρωμής 1ης δόσης είναι η 31η.1.2014, ενώ τα μηδενικά έχουν αναρτηθεί στην εφαρμογή του Περιουσιολογίου μέσω της οποίας γίνεται εκτύπωση των εκκαθαριστικών σημειωμάτων.

Το υπουργείο Οικονομικών καλεί τους φορολογούμενους,  μέσα από την επιλογή της Διαχείρισης Λογαριασμού (στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www1.gsis.gr/taxisnet/mytaxisnet)  να διορθώσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους (Διεύθυνση, email, Τηλέφωνα Επικοινωνίας) ώστε, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση «ΕΓΚΑΙΡΑ και ΕΓΚΥΡΑ να ενημερώνονται για θέματα που τους αφορούν», δηλαδή να τους βρίσκει η εφορία για τα χρέη τους. Επίσης μπορούν και από μόνοι τους να ενημερωθούν για …πιθανές οφειλές, από την επιλογή της Προσωποποιημένης Πληροφόρησης Στοιχεία Οφειλών στο TAXISnet (https://www1.gsis.gr/taxisnet/info).

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα