Κανένα τηλέφωνο από τον Καραμανλή για τον ανασχηματισμό

Ο πρώην πρωθυπουργός από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε ο κ. Μητσοτάκης τη διακυβέρνηση της χώρας, έχει ξεκαθαρίσει ότι ποτέ δεν θα του ζητήσει να υπουργοποιήσει κάποιον από τα στελέχη ή τους βουλευτές της Ν.Δ

Το τελευταίο δεκαήμερο έχει ξεσπάσει αρκετή γκρίνια από τη λεγόμενη «καραμανλική» πλευρά του κόμματος, επειδή κατά τον ανασχηματισμό η συγκεκριμένη ομάδα έχει μόνο έναν υπουργό, τον Κώστα Καραμανλή του Αχιλλέα.

Μάλιστα, σε κάποια υποτίθεται δεξιά ΜΜΕ, στα οποία έχει άκρες (για να μην πω ότι είναι και αρχισυντάκτης) ο Προκόπης Παυλόπουλος, ασκείται κριτική στην κυβέρνηση και δημοσιεύεται η πληροφορία πως έχει εκνευριστεί ο πρώην πρωθυπουργός.

Όμως η αλήθεια είναι διαφορετική. Ο κ. Καραμανλής, από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε ο κ. Μητσοτάκης τη διακυβέρνηση της χώρας, έχει ξεκαθαρίσει ότι ποτέ δεν θα του ζητήσει να υπουργοποιήσει κάποιον από τα στελέχη ή τους βουλευτές της Ν.Δ. Και όπως λένε από το Μαξίμου, «ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε καμία ενόχληση από τον πρώην πρωθυπουργό λίγο πριν από τον ανασχηματισμό». Πάντως, κάποιοι «καραμανλικοί» διαρρέουν πως αρκετοί βουλευτές δυσαρεστημένοι είναι έτοιμοι για «λευκή απεργία».

Όμως από το Μαξίμου δεν ανησυχούν, καθώς υπάρχει ήδη μία πληθώρα αυτοδιοικητικών που επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα με το κυβερνών κόμμα στις επόμενες εθνικές εκλογές, όποτε αυτές και εάν διεξαχθούν. Και δεν μιλάμε μόνο για πρώην δημάρχους, αλλά και πολλούς νυν που θέλουν να μεταπηδήσουν στην κεντρική πολιτική σκηνή. Και όπως μαθαίνω, σύμφωνος με αυτό το ενδεχόμενο είναι και ο πρωθυπουργός.

Οπότε, οι υποτιθέμενοι απεργοί θα κινδυνεύσουν να μείνουν έξω από τις λίστες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα