Καραντίνα στην… ψήφο των Βορειοηπειρωτών βάζει ο Ράμα

Την πανδημία επικαλείται ως πρόσχημα ο Αλβανός πρωθυπουργός φοβούμενος όμως ότι η ψήφος των ομογενών μπορεί να επηρεάσει σε βάρος του το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής

Την επόμενη κυβέρνησή τους καλούνται να ψηφίσουν οι Αλβανοί την Κυριακή αλλά όπως φαίνεται το δικαίωμα του εκλέγειν που αφορά του Βορειοηπειρώτες υπόκειται σε προληπτική… λογοκρισία από την κυβέρνηση του Έντι Ράμα.

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ που φιλοξενείται στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΕΣΤΙΑ η αλβανική κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει τα σύνορα της χώρας με την Ελλάδα επικαλούμενη την διασπορά του κορωνοϊού και να επιβάλλει αναγκαστική καραντίνα 14 ημερών σε όσους εισέρχονται στην Αλβανία. Εκ των πραγμάτων αυτή η απόφαση θέτει σοβαρά εμπόδια σε όσους Αλβανούς πολίτες διαβιούν στην Ελλάδα και σκόπευαν να ταξιδέψουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Σύμφωνα, πάντα, με το ρεπορτάζ της ΕΣΤΙΑΣ τα κόμματα της αλβανικής αντιπολίτευσης αλλά κυρίως οι ομογενειακές οργανώσεις θεωρούν προσχηματική την απόφαση της κυβέρνησης Ράμα ισχυριζόμενοι ότι ο Αλβανός νυν πρωθυπουργός φοβάται πως η ψήφος πρωτίστως των Βορειοηπειρωτών μπορεί να είναι καθοριστική για ένα εκλογικό σε βάρος του αποτέλεσμα.

«Το γεγονός πώς ἡ αλβανική κυβέρνηση αντιμετωπίζει χαλαρά, συγκριτικά με άλλες χώρες, το φαινόμενο της πανδημίας δεν συνάδει με αυτή την απόφαση. Επίσης τα επιδημιολογικά φορτία και στις δύο χώρες δείχνουν μείωση και αυτό οφείλεται στο γεγονός πως έχουν προχωρήσει οι εμβολιασμοί» σχολίασε ο πρόεδρος της Ἑνωσης Χειμαρριωτών Θοδωρής Γκούμας, ο οποίος επίσης τόνισε:

«Η κίνηση αυτή του Ράμα δείχνει πως βρίσκεται σε κατάσταση πανικού και παίζει τα τελευταία του χαρτιά με σκοπό να διατηρήσει τη θέση του. Η παρεμπόδιση των Αλβανών πολιτών που ζουν στην Ελλάδα να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα την 25η Απριλίου είναι μια πράξη αντιδημοκρατική, σαν αυτές στις οποίες ο Ράμα μάς έχει συνηθίσει».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα