Καταγγέλει «φωτογραφική εγκύκλιο» από πλευράς Αυγενάκη ο Ζαννιάς

Με ανακοίνωσή του, ο τέως πρόεδρος της Ομοσπονδίας τένις (ΕΦΟΑ), Σπύρος Ζαννιάς, κάνει λόγο για «φωτογραφική εγκύκλιο» του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη προκειμένου να ευνοηθεί η υποψηφιότητα του Θοδωρή Γκλαβά για την προεδρία της ΕΦΟΑ. Ο Σπύρος Ζαννιάς θέτει εκ νέου υποψηφιότητα στις αρχαιρεσίες της ΕΦΟΑ στο πλευρό του υποψήφιου για την προεδρία Δημήτρη Σταματιάδη.

Ο Σπύρος Ζαννιάς τονίζει: «Η εγκύκλιος καταργεί τα Σωματεία-Μέλη των Αθλητικών Ομοσπονδιών και επιτρέπει “φωτογραφικά” τη συμμετοχή υποψηφίων σε εκλογές Καταστατικών Οργάνων Διοίκησης, οι οποίοι με βεβαίωση ότι είναι μέλη σωματείων μπορούν να συμμετάσχουν σε εκλογές χωρίς πρόταση των Σωματείων-Μελών στα οποία ανήκουν, παρά τις αντίθετες καταστατικές διατάξεις».

Η σχετική ανακοίνωση του Σπύρου Ζαννιά αναφέρει:

«Συζητήθηκε σήμερα αίτημα για έκδοση προσωρινής διαταγής με την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων κατά του Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Α., στη διάρκεια της συζήτησης της οποίας, οι νομικοί σύμβουλοι των αιτούντων παρέδωσαν στην κα Πρόεδρο το σχέδιο ερμηνευτικής εγκυκλίου του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, που φέρει τις υπογραφές των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων και του Υφυπουργού Αθλητισμού, χωρίς η εγκύκλιος αυτή να έχει νόμιμα δημοσιευθεί κατά το χρόνο προσκόμισής της στο Δικαστήριο.

Η εγκύκλιος καταργεί τα Σωματεία-Μέλη των Αθλητικών Ομοσπονδιών και επιτρέπει “φωτογραφικά” τη συμμετοχή υποψηφίων σε εκλογές Καταστατικών Οργάνων Διοίκησης, οι οποίοι με βεβαίωση ότι είναι μέλη σωματείων μπορούν να συμμετάσχουν σε εκλογές χωρίς πρόταση των Σωματείων-Μελών στα οποία ανήκουν, παρά τις αντίθετες καταστατικές διατάξεις.

Η παραπάνω διαδικασία προσβάλλει τη νοημοσύνη όλων όσων ασχολούνται με τα κοινά και προδικάζει τη συνέχεια στα δρώμενα του Αθλητισμού.

Καλούμε τα Σωματεία-Μέλη της Ε.Φ.Ο.Α, να συμμετάσχουν στην Τακτική Γενική Συνέλευση της 30.03.2021 και να αποδείξουν με την ψήφο τους πως υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν, μακριά από τους εκλεκτούς των κομμάτων και τα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Το Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Α.».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα