Καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ για τα νοσοκομεία Χαλκίδας και Άρτας

Ημέρα με την ημέρα βλέπουν το φως της δημοσιότητας τα… έργα του καταστροφικού διδύμου Ξάνθου-Πολάκη στην υγεία. Και μάλιστα οι καταγγελίες δεν είναι από τους πολιτικούς τους αντίπαλους, αλλά από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Τώρα η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρεται στα νοσοκομεία Χαλκίδας και Άρτας.

Στο νέο νοσοκομείο Χαλκίδας, που έχει ολοκληρωθεί, δεν έχουν γίνει τα αναγκαία συνοδευτικά έργα, όπως δρόμος και αποχέτευση, ενώ στην Άρτα τα εμπόδια τα υψώνει με άλλο τρόπο και για άλλους λόγους ο ίδιος ο διοικητής.
«Λόγω γραφειοκρατίας από το τέλος του 2018 το νέο υπερσύγχρονο νοσοκομείο της Χαλκίδας 280 κλινών που ξεκίνησε το έτος 2013 με εγκατεστημένο τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό δεν λειτουργεί επειδή… ξέχασαν να βάλουν μπρος και να ολοκληρώσουν τα συνοδευτικά έργα του νέου Νοσοκομείου, όπως δρόμοι, αποχέτευση» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ. Για την ακρίβεια, τα συνοδευτικά πλην αναγκαία έργα ξεκίνησαν αρχές του 2019 -και όχι από το ξεκίνημα κατασκευής του νέου Νοσοκομείου- ενώ πλέον έχει προκύψει εμπλοκή λόγω αρχαιολογικών ευρημάτων στην περιοχή, γεγονός που έχει βάλει φρένο στις εργασίες. Να σημειωθεί ότι το νοσοκομείο Χαλκίδας διαθέτει ΜΕΘ και ΜΑΦ 10 κλινών και έχει εγκατεστημένο υπερσύγχρονο εξοπλισμό.

Στην Άρτα
Στο νοσοκομείο Άρτας, όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, ο διοικητής αρνείται να υπογράψει τη μισθοδοσία του προσωπικού καθαριότητας που απασχολούνται με συμβάσεις. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, ο διοικητής «παίζει πολιτικά παιχνίδια» καθώς αρνείται να υπογράψει τη μισθοδοσία όπως έκανε όπως έπρεπε μέχρι τον περασμένο Μάιο. Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «συνεχίζει να τιμωρεί τους εργαζόμενους».

Στην ανακοίνωση της η Ομοσπονδία αιτείται από τον υπουργό Υγείας να παρέμβει προκειμένου να καταβληθούν τα δεδουλευμένα των καθαριστριών.

Διαβάστε επίσης