ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ: Σαλάτα εποχής αντί για ομελέτα…

Το μπρος-πίσω της κυβέρνησης με τους μπαχαλάκηδες στα πανεπιστήμια

Η παραμονή της Πρωτοχρονιάς βρήκε μία ομάδα αστυνομικών της ΕΛ.ΑΣ. στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης.

Προφανώς η υπηρεσίας δεν τους είχε στείλει για να πουν τα κάλαντα στον πρύτανη και στους φοιτητές του πανεπιστημιακού ιδρύματος, αλλά για να εκτελέσουν μια πιο άχαρη –και κυρίως ντροπιαστική για την ακαδημαϊκή κοινότητα της χώρας– αποστολή: να περάσουν… χειροπέδες σε έναν χώρο στο ισόγειο της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, στο επονομαζόμενο «Στέκι στο Βιολογικό», που τελούσε υπό κατάληψη τα τελευταία 34 χρόνια!!!

Ναι, δεν πρόκειται για τυπογραφικό λάθος. Σε ένα πανεπιστήμιο χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που μάλιστα κατέχει σχετικά υψηλή θέση στη διεθνή κατάταξη, είχε καταπατηθεί ετσιθελικά από αντιεξουσιαστές ένας δημόσιος χώρος για περισσότερες από τρεις δεκαετίες και δεν ίδρωνε κανενός ανευθυνο-υπεύθυνου το αυτί. Κι επειδή όπως έλεγαν οι παππούδες μας στην Ελλάδα κάθε θαύμα κρατάει τρεις μέρες, εκτός αν πρόκειται για… θαυματάρα που κρατάει τέσσερις, μόλις το «Στέκι» αποδόθηκε στον φυσικό ιδιοκτήτη του, δηλαδή στο δημόσιο πανεπιστήμιο, το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας οι ψευτοεπαναστάτες με τα μαύρα κατέλαβαν άλλον χώρο του ΑΠΘ, αυτή τη φορά πίσω από το κτίριο του Χημικού.

Ευτυχώς που η κοινή γνώμη πληροφορήθηκε από τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, ότι την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινά η εκπαίδευση των πρώτων 400 πανεπιστημιακών αστυνομικών, οι οποίοι εν συνεχεία σταδιακά θα ενταχθούν στα προς φύλαξη Πανεπιστήμια. Προσπερνώντας το γεγονός ότι θα κοιμόμαστε ήσυχοι αφού μας ενημέρωσε ο κ. Γεραπετρίτης ότι η κυβέρνηση δεν προσμετρά το πολιτικό κόστος όταν πρόκειται να κάνει τη δουλεία της, ήσυχοι θα συνεχίσουν όχι να κοιμούνται αλλά να κινούνται και οι μπαχαλάκηδες που μπαινοβγαίνουν ανενόχλητοι στα πανεπιστήμια παίζοντας κρυφτούλι με την ΕΛ.ΑΣ.. Θυμίζεται ότι όσο θα περιμένουμε να έρθει η Δευτέρα που θα ξεκινήσουν την εκπαίδευσή τους οι πανεπιστημιακοί αστυνομικοί:

>> Οι αντιεξουσιαστές κατέλαβαν ΚΑΙ την Κοσμητεία της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ ως «αντίποινα» στο σπάσιμο της κατάληψης στο Χημικό του Αριστοτελείου (που για να μην ξεχνιόμαστε ήταν με τη σειρά της ρελάνς των αναρχικών στο κλείσιμο του Στεκιού του Βιολογικού).

>>Ομοϊδεάτες τους αντιεξουσιαστές μπήκαν σαν κύριοι στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, την πρώην ΑΣΟΕΕ, και αποπειράθηκαν –ευτυχώς ανεπιτυχώς, καθώς συνελήφθησαν– να γκρεμίσουν έναν τοίχο.

>>Περίπου 20 κουκουλοφόροι μπούκαραν σε αμφιθέατρο της πρώην ΑΣΟΕΕ και ξυλοφόρτωσαν καθηγητή μπροστά στα μάτια των φοιτητών του.

Για να μην αναφερθούμε στις ευθείες απειλές κατά της ζωής του πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκου Παπαϊωάννου, με τα κηδειόχαρτα και την κακουργηματική προειδοποίηση ότι «επέλεξε να ανοίξει τον τάφο του».

Το θέμα δεν χωρά ούτε ημίμετρα ούτε μισόλογα. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη πήρε τον Ιούλιο του 2019 την λαϊκή εντολή να σπάσει αυγά και… αποστήματα ανομίας εντός και εκτός πανεπιστημίων, αλλά δυόμιση χρόνια μετά σερβίρει σαλάτα εποχής. Για την αργοπορία να καταστεί το σώμα των πανεπιστημιακών αστυνομικών μάχιμο στην ώρα του οι επιτελάρχες του Μαξίμου ρίχνουν το φταίξιμο στη γραφειοκρατία (εξέταση ενστάσεων, διενέργεια ψυχομετρικών τεστ, δυσκίνητες διαδικασίες προσλήψεων). Δεν φταίει όμως η γραφειοκρατία ούτε για τα τουρνικέ ασφαλείας σε τέσσερα κεντρικά ΑΕΙ που δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμη, ούτε για την ειδική κάρτα εισόδου στα πανεπιστημιακά ιδρύματα που το γενικώς άφωνο υπουργείο Παιδείας ακόμη… εκδίδει.

Φταίει το μπρος-πίσω της κυβέρνησης που τελικά σκέφτεται το πολιτικό κόστος και τη μετωπική σύγκρουση με τη νεολαία.  Κι αυτή είναι μία παραδοχή που ό,τι κι αν λέει ο κ. Γεραπετρίτης έχει κάνει εμμέσως πλην σαφώς δύο φορές ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Την πρώτη στην τελευταία ΔΕΘ που είπε ότι η ελεγχόμενη είσοδος στα πανεπιστήμια είναι περισσότερο στο χέρι των πρυτάνεων και πως τα ειδικά σώματα φύλαξης θα τα χρησιμοποιήσει η κυβέρνησή του όταν θα είναι ΤΕΛΕΙΩΣ έτοιμη.

Τη δεύτερη; Όταν έβγαλε από την κυβέρνηση τον εμπνευστή των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος (ΟΠΠΙ), Μιχάλη Χρυσοχοΐη.

Τα υπόλοιπα είναι για να ζήσουμε εμείς καλά και οι Ομάδες Μπαχαλοποίησης Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων καλύτερα…

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα