Καύσωνας: Ανακοινώσεις Χρυσοχοΐδη – Τα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων

Σε  ετοιμότητα έχει τεθεί το σύστημα υγείας και το ΕΚΑΒ

Σύσκεψη πραγματοποίησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς,  για το σχέδιο αντιμετώπισης των συνεπειών του ισχυρού κύματος καύσωνα που αναμένεται να πλήξει τη χώρα.

«Σε πλήρη ετοιμότητα  είναι η πυροσβεστική με το σχέδιο Ιόλαος σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται εταιρίες και τα αρμόδια υπουργεία ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα οποιαδήποτε διακοπή ρεύματος και ύδρευσης», ανέφερε ο υπουργός Προστασίας.

Παράλληλα, συμπλήρωσε πως θα υπάρξουν μεικτές περιπολίες ενώ τα εναέρια μέσα θα επιτηρούν όλες της ημέρες και τις ώρες. Στη «μάχη» μπαίνει και η Αστυνομία η οποία θα κάνει συνεχείς περιπολίες σε όλη την επικράτεια προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν εστίες πυρκαγιάς.

Έκκληση στους πολίτες για στοχευμένη χρήση του νερού και του ηλεκτρικού ρεύματος απηύθυνε ο κ. Χρυσοχοΐδης ενώ τόνισε πως δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί η  λωρίδα έκτακτης ανάγκης γιατί η ΛΕΑ σώζει ζωές.

Αναμένονται ανακοινώσεις για την προστασία των ευπαθών ομάδων από το Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ για τους εργαζομένους από το υπουργείο Εργασίας.

Σε  ετοιμότητα έχει τεθεί το σύστημα υγείας και το ΕΚΑΒ.

Από την άλλη εξήγηση έδωσε ο  διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς για τα αίτια της υψηλής θερμοκρασίας λέγοντας πως οφείλονται στις αέριες μάζες που μεταφέρουν πολύ θερμές μάζες από τις ακτές της Αφρικής προς την Ελλάδα.

«Η κορύφωση του κύματος θα σημειωθεί Δευτέρα προς Τρίτη, ενώ ο καύσωνας θα αρχίσει να υποχωρεί από Τετάρτη, με τις θερμοκρασίες ωστόσο να παραμένουν υψηλές» ανέφερε ο κ. Κολυδάς

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα