ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: “Θέλουμε μία ισχυρή παρουσία της Ν.Δ. στο ΕΛΚ”

«Θέλουμε η Νέα Δημοκρατία, που θα έχει τη μεγαλύτερη αύξηση ως κόμμα σε επίπεδο Ευρώπης στις ευρωεκλογές, να έχει ισχυρή παρουσία», δήλωσε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» για τον εκλογικό πήχη της ΝΔ στις κάλπες του Μαΐου.

«Θέλουμε μία ισχυρή παρουσία σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το ΕΛΚ είναι το κόμμα το οποίο κατέχει όλες τις σημαντικές θέσεις στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, δηλαδή εκεί όπου μετέχουν οι πρωθυπουργοί και οι αρχηγοί των κρατών, είναι μέλος του ΕΛΚ- ο πρώην πρωθυπουργός της Πολωνίας. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι ο κ. Γιούνκερ, πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και αυτός μέλος του ΕΛΚ. Και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι ο Αντόνιο Ταγιάνι, φιλέλληνας, φίλος δικός μας, και αυτός είναι μέλος του ΕΛΚ», ανέφερε ο κ.Κεφαλογιάννης.

Σχετικά με την αναστολή της συμμετοχής του κόμματος Fidesz του Ούγγρου πρωθυπουργού, Βίκτορ Όρμπαν, στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ο κ. Κεφαλογιάννης παρατήρησε: «Το ότι αναστέλλεται η συμμετοχή κάποιου σημαίνει ότι του δίνεται η ευκαιρία να συνετιστεί. Γι’ αυτό υπάρχει μία τρόικα για τον κ. Όρμπαν, από τρεις διακεκριμένους παράγοντες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Θα δούμε τη συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια των ευρωεκλογών. Τα θέματα του κράτους δικαίου είναι πάρα πολύ σημαντικά και ο λαϊκισμός πρέπει να σαρωθεί. Εμείς τον κ. Όρμπαν τον κατατάξαμε στη μεριά του λαϊκισμού, αυτός είναι ο δεξιόστροφος λαϊκισμός, αλλά υπάρχει και άλλος λαϊκισμός, ο κεντρώος του Γκρίλο, ο φιλελεύθερος του Φάρατζ και ο αριστερόστροφος των Ποδέμος και του κ. Τσίπρα. Όλα αυτά τα πράγματα, τα οποία είναι ασθένεια, αρρώστια για την πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θέλουμε να τα σαρώσουμε στο ΕΛΚ και βεβαίως στη ΝΔ. Σε αυτή την κατηγορία του κ. Τσίπρα, βάλαμε τον κ. Όρμπαν βάλαμε και τον κ. Γκρίλο, βάλαμε και τον κ. Φάρατζ».

Κληθείς να σχολιάσει την αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου σε υπόθεση ελέγχου από την OLAF (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης) που τον αφορά, ο κ. Κεφαλογιάννης απάντησε: «Ψάξτε: “Ο άνθρωπος που δύσκολα ηττάται είναι ο έντιμος άνθρωπος”. Όποιος πάει να μας δαγκώσει θα πρηστούν τα χείλη του. Άλλωστε αυτήν την ιστορία την έχουν ξεκινήσει σκευωροί και πλαστογράφοι εδώ και πολύ καιρό. Και πήραν σκληρή απάντηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με ομόφωνη απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συμπεριλαμβανομένου και του κόμματος που μετέχει και ο κ. Τζανακόπουλος και ο κ. Τσίπρας. Άρα αυτό έχει ξεκαθαριστεί με κάθε επισημότητα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έχει ήδη ασκηθεί δίωξη και στην Ελλάδα, έχουν γίνει συλλήψεις, το ξέρουν πολύ καλά, αλλά προσπαθούν να κάνουν άθλιους συμψηφισμούς για λάθη και παραλείψεις δικές τους, για τους δικούς τους υποψηφίους ευρωβουλευτές».

Διαβάστε επίσης