«Κυβέρνηση και ελληνικός λαός πρέπει να διαλέξουν κατεύθυνση»

«Δεν υπάρχουν 1000 τρόποι για να γίνουν τα πράγματα» δηλώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας, ξεκαθαρίζοντας πως ήρθε η ώρα «η κυβέρνηση και όλος ο ελληνικός να διαλέξει» μεταξύ αυτού που λένε οι δανειστές ή της ρήξης μαζί τους.

Ο κ. Λαπαβίτσας, μιλώντας στον ρ/σ Παραπολιτικά FM, σημείωσε πως ή «θα κάνουμε αυτό που μας λένε οι δανειστές -γιατί τους βλέπω με πάρα πολύ σκληρές θέσεις (δημοσιονομικά, εργασιακά κ.α.)- που αντιβαίνουν το πνεύμα και το γράμμα της κυβέρνησής μας ή θα πρέπει να διαλέξουμε την πορεία της ρήξης. Να μην κάνουμε πίσω. Αν κάποιος νομίζει ότι μπορεί να βρεθεί κάτι μαγικό δε γίνεται». Σύμφωνα με τον οικονομολόγο το θέμα της ρήξης «το έχουν θέσει και υπουργοί της κυβέρνησης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Θα έχει να κάνει με τον τρόπο παροχής ρευστότητας στην οικονομία. Θα πρέπει να δημιουργήσεις νέες πηγές ρευστότητας».

Σε ερώτηση για το σενάριο της διπλής κυκλοφορίας νομίσματος, διευκρίνισε ότι δεν είναι δική του πρόταση «αλλά μιλάμε για παράπλευρες μορφές ρευστότητας». «Αν αναγκαστούμε από τους δανειστές να πάμε εκεί -γιατί προς τα εκεί πάμε- δεν είναι εύκολο, πλησιάζει η ώρα της επιλογής».

Τέλος, δήλωσε πως «δεν πρέπει να υποκύψουμε στους δανειστές τη στιγμή αυτή», και ότι «αν συνεχίσουμε στο πρόγραμμα των δανειστών θα έχουμε τελειώσει. Να με πείσει κανείς ότι ο συμβιβασμός είναι έντιμος γιατί αυτά που προτείνουν οι εταίροι δεν μου φαίνονται πολύ έντιμα».

Διαβάστε επίσης