Κικίλιας για νομοσχέδιο Εθνικής Άμυνας: “Κάνει θεσμοθέτηση της λούφας και απαλλαγής”

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο βουλευτής της Ν.Δ. στην κυβέρνηση μιλώντας από την Ολομέλεια της Βουλής

Τα πυρά του εξαπέλυσε προς την κυβέρνηση ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ο τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ. χαρακτήρισε τις προωθούμενες ρυθμίσεις «ρουσφετολογικές» και το σχέδιο νόμου «φωτογραφικό και κυρίως προεκλογικό» εστιάζοντας στις διατάξεις για τους αντιρρησίες συνείδησης τις οποίες χαρακτήρισε «θεσμοθέτηση της λούφας και απαλλαγής».

Αναφορικά με τις αλλαγές των αρμόδιων επιτροπών όπου μειώνεται ο αριθμός των Αξιωματικών και αυξάνεται αυτός των καθηγητών, είπε «ο κ. Αποστολάκης ουσιαστικά λέει ότι δεν έχει εμπιστοσύνη σε αυτούς με τους οποίους υπηρέτησε σαράντα χρόνια, σε όλες τις βαθμίδες, στους οποίους ηγήθηκε ως ΑΓΕΕΘΑ και μειώνει τον αριθμό τους, αυξάνοντας κάποιους καθηγητές για να αποφασίζουν τι θα γίνεται στο Στρατό με τους αντιρρησίες συνείδησης. Αναρωτιόμαστε ποιος έγραψε το νομοσχέδιο, ο Αποστολάκης ή ο Καρανίκας;»

Ο κ. Κικίλιας εξέφρασε την αντίθεση της Ν.Δ. στην ίδρυση Γραφείων Νομικής Προστασίας εντός της διοίκησης κάθε Μονάδας που όπως είπε, «βάζει τον έναν στρατιωτικό ενάντια στον άλλον, υπερβαίνοντας την ιεραρχία, ακόμα και τον Διοικητή κάθε Μονάδας».

«Στη Νέα Δημοκρατία έχουμε διαχρονικά αποδείξει ότι μας ενδιαφέρει πάνω από όλα η Πατρίδα και ότι εννοούμε τον υγιή πατριωτισμό ως κομμάτι της ψυχής και της καρδιάς μας. Αλήθεια, πότε ψήφισε ως Αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ ένα νομοσχέδιο, έστω ένα άρθρο, μια τροπολογία; Ποτέ!

Καταψηφίζουμε επί της αρχής το παρόν νομοσχέδιο. Και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα το ξηλώσει. Θα κρατήσουμε τα άρθρα που βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση, αλλά δεν θα σας επιτρέψουμε να διαλύσετε τις Ένοπλες Δυνάμεις. Δεν θα σας επιτρέψουμε να κάνετε πράγματα υπέρ του κόμματός σας και εναντίον της χώρας», σημείωσε.

Διαβάστε επίσης