Κικίλιας: «Με το που εγκριθεί το εμβόλιο, την επομένη θα βρίσκεται στην Ελλάδα»

Ο υπουργός Υγείας κατά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό μίλησε για την πίεση στο ΕΣΥ, ενώ κάλεσε του πολίτες να κλείσουν τα αυτιά στα fake news αναφορικά με τον εμβολιασμό

Στην ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε για την εικόνα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού συμμετείχε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος αναφέρθηκε στην πίεση που ασκείται στο σύστημα υγείας, με πρώτο πλάνο τη Β. Ελλάδα, ενώ μίλησε και για τον εμβολιασμό που θα πραγματοποιηθεί στη χώρα μας.

Ο υπουργός Υγείας μιλώντας στην αρχή για τον εμβολιασμό στην Ελλάδα ξεκαθάρισε ότι με το που εγκριθεί το πρώτο εμβόλιο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την επόμενη ημέρα οι πρώτες δόσεις θα βρίσκονται στη χώρα μας και μέσα στα επόμενα 24ωρα θα ξεκινήσουν οι πρώτες δράσεις.

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να κλείσουν τα αυτιά τους σε όσους διακινούν θεωρίες συνωμοσίας, επισημαίνοντας ότι θα υπάρξει γενική και ξεκάθαρη ενημέρωση για το εμβόλιο και το πόσο ασφαλές είναι.

Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμούς και κάλεσε τους πολίτες να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα προστασίας μέχρι να έρθει η στιγμή που το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο προς χρήση. Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του έκανε λόγο και για την πιθανότητα η χώρα μας -αλλά και η Ευρώπη- να βρεθεί αντιμέτωπη και με ένα «τρίτο κύμα» της πανδημίας.

Το μήνυμα του διευθυντή Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

Η ενημέρωση για τον κορωνοϊό άνοιξε με το μήνυμα από τον διευθυντή Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Dr Hans Kluge, ο οποίος έδωσε μεγάλη έμφαση στη σημασία του εμβολιασμού. Ωστόσο, όπως είπε, μέχρι τα εμβόλια να είναι έτοιμα προς χρήση, η κοινωνική αποστασιοποίηση και η μάσκα είναι τα βασικά όπλα κατά του κορωνοϊού. Επίσης, επανέλαβε ότι οι πολίτες πρέπει να αποφεύγουν «πλήθος, στενή επαφή και κλειστούς χώρους όπου υπάρχει air condition», ενώ επανέλαβε πόσο σημαντικό είναι το πλύσιμο των χεριών, το φτάρνισμα στον αγκώνα ή σε ένα χαρτομάντιλο και η παραμονή στο σπίτι όταν υπάρχουν συμπτώματα -όσο ήπια και αν είναι.

Ενισχύονται τα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας

Ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε πως πολυμελής ομάδα γιατρών που εργάζονται σε ιδιωτικά νοσοκομεία μεταβαίνουν εθελοντικά στη βόρεια Ελλάδα.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι, εθελοντικά, πολυμελής ομάδα από τα ιδιωτικά νοσοκομεία Υγεία, Μετροπόλιταν, Μητέρα μεταβαίνει στη Βόρεια Ελλάδα για να στηρίξουν την προσπάθεια», είπε ο κ. Κικίλιας στην ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Γιατροί από το ΙΑΣΩ, το Μετροπόλιταν και το «Ερρίκος Ντυνάν» αναμένεται να συνδράμουν και εκείνοι στην προσπάθεια που γίνεται στα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας, που πιέζονται από την πανδημία του κορωνοϊού.

Επιπλέον, ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε γιατρούς από τα νοσοκομεία Λαϊκό, «Ευαγγελισμός», «Παμμακάριστος», «Αττικόν, «Ασκληπιείο» και το Νοσοκομείο Αργολίδας, που θα μεταβούν επίσης στη βόρεια Ελλάδα.

Με διάταξη του υπουργού, όλοι αυτοί οι γιατροί θα δουν διπλασιασμό των αποδοχών τους για τις ημέρες, τις εβδομάδες και τον μήνα που θα μείνουν στη βόρεια Ελλάδα.

Η ενημέρωση από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα