Κίνδυνος στον… αέρα για την αποστολή της Σαουδικής Αραβίας!

Με τους δύο από τους 4 συνολικά κινητήρες του σε λειτουργία προσγειώθηκε στο Ροστόβ το βράδυ της Δευτέρας (18/6) το αεροπλάνο που μετέφερε την αποστολή της Σαουδικής Αραβίας!

Την αιτία για την οποία εκδηλώθηκε φωτιά σε μία από τις μηχανές του αεροσκάφους αναζητούν από την Τρίτη (19/6) οι αρμόδιες αρχές.

Το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο την ιδιοκτήτρια εταιρία Rosaviatsya, σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια της προσγείωσης υπήρξε μια σύντομη πυρκαγιά σε έναν από τους κινητήρες, αλλά η προσγείωση πραγματοποιήθηκε με τους δύο κινητήρες σε λειτουργία και δεν υπήρχε απειλή για την ασφάλεια των επιβατών.

«Η Rosaviatsya θα διερευνήσει τους λόγους γι αυτό το ατύχημα με όλα τα συνδεδεμένα μέρη, συμπεριλαμβανομένης της εταιρείας που παρήγαγε τον κινητήρα», δήλωσε στο Interfax εκπρόσωπός της.

Τα βίντεο στα social media εμφάνισαν την φωτιά που είχε ένας από τους κινητήρες, αλλά ένας εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας Rossiya αρνήθηκε ότι είχε συμβεί πυρκαγιά και είπε ότι αυτό συνέβη  εξαιτίας …παγίδευσης σμήνους πουλιών. Η ομάδα ταξίδεψε με Rossiya Airbus A319 από την Αγία Πετρούπολη στο Ρόστοφ, όπου πρόκειται να παίξει το δεύτερο αγώνα του πρώτου ομίλου εναντίον της Ουρουγουάης την Τετάρτη.

Καθώς το αεροπλάνο  πλησίαζε για προσγείωση «υπέστη βλάβη με μία από τις μηχανές του, με πουλιά να παγιδεύονται», ανέφερε ένας εκπρόσωπος των αεροπορικών εταιρειών της Rossiya και πρόσθεσε: «Τίποτα δεν απείλησε την ασφάλεια των επιβατών, η προσγείωση του αεροσκάφους πραγματοποιήθηκε κατά τρόπο συνηθισμένο, χωρίς να ακουστεί καμία προειδοποίηση κατά τη διάρκεια της προσγείωσης».

«Όλοι οι παίκτες της εθνικής ομάδας της Σαουδικής Αραβίας είναι ασφαλείς, μετά από μια τεχνική βλάβη σε μία από τις μηχανές του αεροπλάνου και τώρα κατευθύνονται με ασφάλεια στο ξενοδοχείο τους», ανέφερε  η ομοσπονδία της Σαουδικής Αραβίας στο Twitter.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα