bpbg
bpbg

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ: Κλίνατε επί… αντιδεξιά!

Τι κρύβει η σκλήρυνση της αντικυβερνητικής ρητορικής της Φώφης Γεννηματά

Την ταμπέλα «ημί-κλειστον λόγω ολιγοήμερων διακοπών» έχει βάλει το Κίνημα Αλλαγής στην εξώπορτα της Χαριλάου Τρικούπη, αλλά η επικαιρότητα δεν αφήνει τη Φώφη Γεννηματά και τους επιτελείς της να αγιάσουν.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θα βρίσκεται για λίγο ακόμη στην αγαπημένη της Σκύρο για μερικές καλοκαιρινές οικογενειακές ανάσες, ενώ οι στενοί συνεργάτες της θα αρκεστούν σε αντίστοιχες «καταδρομικές» αποδράσεις, αφού τα τηλέφωνα δεν σταματούν να κουδουνίζουν.

Και δικαίως, αφού στο διάστημα των τελευταίων εβδομάδων πότε με αφορμή την αναζωπύρωση της πανδημίας, πότε εξαιτίας του ανασχηματισμού, αλλά κυρίως λόγω των δυσμενών εξελίξεων στα ελληνοτουρκικά το στελεχιακό δυναμικό του Κινήματος έχει τεθεί σε κατάσταση πορτοκαλί συναγερμού, μη αφήνοντας τίποτα να πέσει κάτω.

Τα παραδείγματα πολλά: Δύο φορές με διαφορά 48 ωρών η Φ. Γεννηματά κατηγόρησε ευθέως τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως αποκλειστικό υπεύθυνο για τη χαλάρωση που έφερε την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων στην Ελλάδα. Τη δε μίνι αναδόμηση του κυβερνητικού σχήματος η Χαριλάου Τρικούπη τη βάφτισε «ανασχηματισμό “Σκυλακάκη”», με τα… σκάγια να παίρνουν και τον νομπελίστα Πισσαρίδη εξαιτίας του ομώνυμου πορίσματος που στο ΚΙΝΑΛ χαρακτηρίζουν χωρίς περιστροφές ένα βαθιά συντηρητικό σχέδιο.

Ακόμη και στα εθνικά θέματα που η Φ. Γεννηματά επέλεξε τη θεσμική προσέγγιση, η στοχευμένη κριτική δεν απουσίαζε ούτε για τη μερική οριοθέτηση της ΑΟΖ που συμφωνήθηκε με την Αίγυπτο, ούτε και για τους χειρισμούς στα ελληνοτουρκικά, με την πρόεδρο να δηλώνει μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη «δείχνει να μην έχει ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική» και πως «οι επιλογές της αναιρούν η μια την άλλη».

Έμπειροι «διερμηνείς» των πολιτικών συμβολισμών εξηγούσαν στην «Α» ότι αυτή η ρητορική της Χαριλάου Τρικούπη μόνο τυχαία δεν είναι και αν μη τι άλλο βάζει ένα σαφές αντιδεξιό πρόσημο στην αντιπολιτευτική τακτική που θα ακολουθήσει από ’δώ και πέρα το ΚΙΝΑΛ.

«Μοιάζει να είναι μια απόπειρα επανασύνδεσης με τις ιστορικές ιδεολογικές ρίζες του ΠΑΣΟΚ, που πριν από… ΠΑΣΟΚ ήταν αντι-Ν.Δ.», συμπλήρωναν οι ίδιοι άνθρωποι στην «Α», προτρέποντάς μας να ξαναδιαβάσουμε τη με… άρωμα Αντρέα κριτική που άσκησε η Φώφη στο ΝΑΤΟ, ζητώντας ανοιχτά από τη Συμμαχία «να μην παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο» και να μην «κάνει πως δεν καταλαβαίνει ότι ένα κράτος-μέλος υφίσταται προσβολή των κυριαρχικών του δικαιωμάτων από άλλο μέλος της συμμαχίας».

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα