ΚΙΤΣΟΣ Ο ΚΟΡΙΟΣ: Οι τρεις φορές που «γεννήθηκε» ο Δημήτρης Στρατούλης

Λίγοι γνωρίζουν το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε δις ο Δημήτρης Στρατούλης. Ο πρώην υπουργός στην πρώτη κυβέρνηση Τσίπρα δύο φορές υποβλήθηκε σε επιτυχημένες μεταμοσχεύσεις νεφρών σε διάστημα 12 ετών. Έτσι έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο «Όταν γεννιέσαι τρεις φορές, δωρεά οργάνων = δώρο ζωής».

Ο συγγραφέας αναφέρει στον πρόλογο του βιβλίου ότι το έγραψε με παρότρυνση φίλων, συντρόφων και των γιατρών του πρώτα απ’ όλα για να διαδώσει, όσο μπορεί καλύτερα και πιο παραστατικά, μέσα από τη δική του προσωπική εμπειρία, τη χρησιμότητα της δωρεάς οργάνων ως πολύτιμου δώρου ζωής και πράξη ύψιστης αλληλεγγύης και ανθρωπισμού σε σοβαρά ασθενείς συνανθρώπους μας. Μάλιστα μέρος των εσόδων θα διατεθεί στον Σύλλογο Μεταμοσχευθέντων εκ Νεφρού και στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Νεφροπαθών ως συμβολή στη διαρκή καμπάνια τους για τη δωρεά οργάνων.

Το βιβλίο θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου στις 18.30 στο κινηματοθέατρο ΤΡΙΑΝΟΝ σε συντονισμό του συντρόφου του Δημήτρη Στρατούλη, του Κώστα Ήσυχου. Θα μιλήσουν οι Γιάννης Μπολέτης (Καθηγητής Παθολογίας – Νεφρολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών), Ελένη Πριοβόλου (συγγραφέας), Χρήστος Σβάρνας (Πρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Μεταμοσχευθέντων εκ Νεφρού) και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών Γρηγόρης Λεοντόπουλος. Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η ηθοποιός και σκηνοθέτης Μάνια Παπαδημητρίου, η οποία είχε εκλεγεί βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015.

 

 

Διαβάστε επίσης